Начало » » » » 10 причини за да пиете бира.

10 причини за да пиете бира.

Автор: INLOGEDNS | 6/16/2011 02:10:00 пр.об. | 0 коментара
изстудена халба с бира
Почти всеки иска да намери положително оправдание за да пие бира. Ето 10 положителни факта за бирата, които ще ви зарадват и ще оправдаят до голяма степен консумацията( с мярка ) на пенливата напитка.

1. Бирата намалява стреса.

Алкохолът по принцип е известен с това, че е много подходящо средство за намаляване на стреса и за подобряване на настроението, още повече че бирата е с ниска концентрация на алкохол(една от най-слабо алкохолните алкохолни нaпитки) - средно около 3-4% . Този факт е достатъчно убедителна причина за да пиете бира, разбира се с мярка. 


2. Бирата е полезна за сърцето .

  Едно проучване проведено в периодът 1982 - 1996 върху възрастни хора е установило, че тези, които пият най-малко 1,5 чаши бира средно на ден имат 20-50 процента по-малък шанс да се разболеят от сърдечна недостатъчност.

3. Бирата подобрява циркулацията на кръвта.

Бирата увеличава "добрият" холестерол или HDL (липопротеините с висока плътност) холестеролът. Това са вид мазнини в кръвта, които намаляват способността на кръвта да се съсирва и затова има по-малък шанс за получаване на тромбози в кръвта.

4. Бирата е пълна с фибри.

Фибрите в бирата идват от клетъчните стени на малцовият ечемик. Един литър бира може да ви набави до 60% от дневната препоръчителна доза от влакна. Допълнителните влакна ще поддържат стомашно-чревният ви тракт в добро състояние и могат да намалят рискът от сърдечни заболявания.

5. Бирата е мулти-витаминозна напитка.

 Бирата е добър източник на магнезий, селен, калий, фосфор, биотин, фолиева киселина, витамин В6 и витамин В12.

6. Бирата може да предотврати  инсулти(мозъчен удар) .

 Изследване е показало, че пиещите алкохол имат по-малко мозъчни удари. Тъй като разрежда кръвта, напитката увеличава циркулация в мозъка, като по този начин предпазва от инсулти , които са причинени от малки кръвни съсиреци.

7. Бирата поддържа мозъкът млад.

  Голямо проучване, публикувано скоро и проведено върху възрастни италиански мъже и жени, показва, че умерените консуматори  на бира са с 40% по-нисък риск от умствено увреждане.

8. Бирата е полезна за черния дроб.

 Алкохолът разширява малките кръвоносни съдове в черния дроб. Това ускорява обмяната на веществата, и може да помогне за прочистване на всички токсини от черния дроб.

9. Бирата лекува безсъние.

Лактофлавинът и никотиновата киселина, които присъстват в бирата, могат ефикасно да насърчат съня. Може би сте забелязали , че след изпиването на известно количество бира ви се доспива. Също така хмелът, е естествено успокоително.

10. Бирата предпазна от камъни в жлъчката.

 Според Оливър Джеймс, професор в университетът в Нюкасъл, бирата предпазва от камъни в жлъчката и бъбречни камъни, това се дължи на силният диуретичен ефект на бирата, който спомага за пречистване на всякакви отлагания в тези органи главно чрез урината.

  Изброените факти са добре подплатени със многобройни научни изследвания и можете без  притеснение да се наслаждавате на бирата, но отново трябва да е с мярка.

Наздраве :) .



Етикети/ключови думи: , ,

Вашият коментар:..

0 коментара