Начало » » » » » » » Пневмония - рецепти за лечение с народна медицина и основна информация.

Пневмония - рецепти за лечение с народна медицина и основна информация.

Автор: INLOGEDNS | 10/24/2013 12:12:00 сл.об. | 0 коментара
медуница - снимка: wikipedia
Възпалителен процес на белия дроб, ангажиращ бронхио-лите, алвеолите и интерстициалната тъкан. Причинява се от бактерии (пневмококи, стрептококи, стафилококи), вируси. Протича с висока температура, бодежи в гърдите при дишане, кашлица, отпадналост.

Препоръки:

- Пълноценна храна, богата на витамини, най-добре течна.

- Лечебна физкултура, масаж, двигателна активност.

- Билкови отвари и настойки.

Първа рецепта: плод шипка 100 г, риган 100 г, едролист живовлек 75 г, 3 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставят в термос и се залива с 3 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 г 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Втора рецепта: пача трева 100 г, мащерка 75 г, пъпки бор 100 г, 3 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставят в термос и се залива с 3 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 г 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Трета рецепта: медуница 100 г, полски хвощ 75 г, подбел 100 г, 3 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставят в термос и се залива с 3 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 г 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Четвърта рецепта: мащерка 75 г, исоп 100 г, градински чай 100 г, 3 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставят в термос и се залива с 3 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 г 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Пета рецепта

Взема се заешка или агнешка кожа и се напръсква с ракия. Слага се на гърба, за да го загрее. Процедурата се повтаря до пълно излекуване. Преди кожата да се наложи на болното място, то се маже с олио, за да не изгори от ракията.

Шеста рецепта: чаша измит овес, заедно с люспите, се вари в един литър прясно мляко на тих огън в продължение на един час. Прецежда се и се пие горещо, може да се смеси с масло и мед. Особено полезно е да се пие през нощта, но не трябва да се съхранява в термос, тъй като отварата бързо прокисва. Овесът се прилага при тежки пневмонии, особено при отслабнали болни.



Вашият коментар:..

0 коментара