Начало » » » » » » » Хума и глина - лечебно действие и обща информация

Хума и глина - лечебно действие и обща информация

Автор: INLOGEDNS | 2/20/2013 03:40:00 сл.об. | 0 коментара
Вероятно малко хора знаят, че лечебните свойства на хумата и глината се състоят в това, че при прилагането им те ускоряват зарастването на костите, повишават хемоглобина в кръвта, очистват организма от натрупаните в него токсини, помагат за предотвратяване на запека, премахват възпаленията, спомагат за разнасяне и изчезване на туморите, за премахва^ не на паразитите и подхранват кръвта.

Хумата е едно от най-добрите средства за вътрешно лечение, което се използва още от древни времена. Тя абсорбира вътрешните отрови и патогенните микроби и се утвърждава като прекрасно лечебно средство при отоци, циреи, тендовагинити, разширени вени, колит, синузит, навехнато, изгорено, дископатия, ухапване от насекоми, болки в главата и в гърба, възпаления, дори тумори. В стомаха и в червата тя поглъща отровите, отделяни от микробите, и ги прави напълно безвредни. Това свойство на хумата е доказано и от лабораторни опити.

Приготвената за лечение хума трябва да бъде суха, изпечена на слънце. Смила се в дървен хаван или върху дървена подложка с дървено чукче. Нищо метално не трябва да се докосва до нея. Счуканата на прах хума се залива с преварена вода и се държи на слънце няколко дена. Ако получената каша е много гъста, се разрежда с преварена вода.


Силно оздравителен ефект има хумената каша при сухи екземи, кожни обриви, възпаления, акне и сърбежи.Вашият коментар:..

0 коментара