Лечение с народна медицина на невралгия.

Невралгия представлява поражение на периферните нерви, характеризира се с пристъпи на болка в зоната на поразения нерв.

При невралгия болките имат пристъпообразен характер съпроводени са от вегетатично-съдови нарушения (зачервяване на кожата, сълзене на очите), а понякога и с тикове, непроизволно свиване на мускулите при болка.

Най-чето срещаната невралгия засяга троичния нерв, по-рядко се срещат невралгии на големия или малкия тилов нерв, и на езико-глътковия нерв.

Невралгията на тила често се появява вследствие на напрегната работа. Често се наблюдава при жени по време на менструация. В първия случай помагат спокойствие и някои успокоителни средства. Във втория може да се намокри носна кърпичка с камфоров спирт и да се вдъхва по малко от миризмата.

Невралгията на троичният нерв се проявява с много силни болки, тикове в лицевата област, слюнкоотделяне и сълзене, по-често само от едната страна.

Препоръки:

Да се пият витамини и да се избягва преохлаждане.

Първа рецепта:

цвят лавандула 100 г, градински чай 100 г, мащерка 75 г, 3 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставят в термос и се залива с 3 чаени чаши вряла вода- На сутринта се прецежда. Пие се по 150 г 4 пъти на ден 30 минути преди ядене.

Втора рецепта:

лайка 100 г, градински чай 100 г, мащерка 75 г, 3 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставят а термос и се залива с 3 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 г 4 пъти на ден 30 минути преди ядене.

Трета рецепта (руска):

100 г люлякови пъпки се слагат в стъклен буркан и се заливат с 500 мл свинска мас. Вари се на водна баня един час. Мехлемът се втрива в болните места и се завива с топъл шал.

Четвърта рецепта:

50 г вътрешен цвят на слънчоглед се залива с 500 мл водка. Оставя се да престои 10 дни на топло и тъмно място. Прецежда се, втрива се в болните места, които после трябва да се завият добре.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *