Начало » » » » Джинджифил - подправка, но и лечебно средство.

Джинджифил - подправка, но и лечебно средство.

Автор: INLOGEDNS | 1/03/2012 05:56:00 сл.об. | 0 коментара
Джинджифил е растението, познато още под името исиот. То е със силно парещ и леко сладък вкус. Съдържа активните вещества: шогаол, гингерол, етерично масло (гингиберен, цинеол, камфен, феландрен). Най-добър помощник на храносмилането. Усилва продукцията на храносмилателните сокове.

Според аюрведичната медицина джинджифилът е и средство за добра памет. У нас се използва като противокашлично и антиастматично средство. В Азия растението се използва от векове за лечение на гадене и повръщане, главоболие, холера, настинки, диария, болки в стомаха, ревматизъм и болести на нервната система.

Джинджифилът е лекарство с доказани качества против гадене, включително и в превозни средства. Помага за осуетяване и предотвратяване на главоболие и остеоартрит. Облекчава симптомите на ревматоидния артрит. Действа като антитромботичен и противовъзпалителен агент при хора и като антибиотик при лабораторни изследвания (убива салмонела и стафилококови бактерии, а при животни - и като противораков агент). Той действа и като антидепресант. ПРОТИВОРАКОВОГО МУ ДЕЙСТВИЕ Е МНОГО ДОБРО!Етикети/ключови думи: , ,

Вашият коментар:..

0 коментара