Начало » » » » ИЗДЕЛИЯ ОТ БИСКВИТЕНО ТЕСТО.

ИЗДЕЛИЯ ОТ БИСКВИТЕНО ТЕСТО.

Автор: INLOGEDNS | 12/31/2011 07:30:00 пр.об. | 0 коментара
Реване — обикновено.

Продукти:за тестото: 4яйца, 1/2 ч. ч. пудра захар, 5 с. л. грис, 6 с. л. брашно; за сироп—1 ч. ч. захар,. 1 непълна ч. ч. вода, есенция по избор (или разреден готов плодов сироп).

Яйцата и захарта се разбиват на водна баня или на края на печката, докато се превърнат в гъста маса, която след оттеглянето й от огъня се разбива, докато изстине. Прибавят се внимателно чрез ръсене брашното и грисът, предварително смесени. Тестото се изсипва във форма, намазана с масло и поръсена с брашно, и се пече в умерена фурна (180—200°С). Сладкишът, след като изстине, се залива със сиропа и се нарязва на порции.

Реване е кисело мляко

Продукти за 1 доза: 3 яйца, 1 ч. ч.+4 с. л. брашно, 1 ч. ч. изцедено кисело мляко, 1/2 ч. ч. пудра захар, 1 пакетче ванилия, настъргана лимонова кора, сироп по избор.

Яйцата и захарта се разбиват на края на печката до стопяването на захарта. Сместа се отстранява от огъня и се разбива, докато изстине. Прибавя се постепенно брашното, пресято с бакпулвера, а след това — ванилията, лимоновата кора и накрая киселото мляко. Тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно тава и се пече в умерена фурна. Реването, след като изстине, се залива със сиропа и се нарязва на порции.

Чаени бисквити — твърди, канелени.

Продукти за 1 доза: 1 пакетче (125г) прясно масло, 2 яйца, 3/4 ч. ч. захар, 1 ч. ч. брашно, 50 г ситно счукани бадемови ядки, 1/2 пакетче канела.

Маслото, яйцата и захарта се разбиват на крем. Прибавя се чрез ръсене брашното, пресято заедно с канел ата. Омесва се тесто и се разстила в намазана с масло и поръсена с брашно ламарина на пласт с дебелина 2—3 мм. На повърхността му с тъпата страна на ножа се означават, без да се режат, квадратни бисквитки. Намазват се с малко белтък или мляко (може и вода), поръсват се с бадемови ядки и се пекат До светложълто оцветяване. След изпичането се начупват по означените с ножа места. Забележка. Тестото може да се оформи на фитил и да се нареже на кръгчета.



Вашият коментар:..

0 коментара