Начало » » » Руло с маслен крем.

Руло с маслен крем.

Автор: INLOGEDNS | 12/31/2011 07:41:00 пр.об. | 0 коментара
Продукти за 1 доза: за тестото — 13 с. л. пудра захар, 13 с л. брашно, 5 яйца, 1 щипка сол, 1 капка оцет, 3—4 с. л. галета от настъргани на ренде бисквити; за плънката — 1/2 доза ванилов крем по избор, 1/2 доза крем Бретон, 1 с. л. сладко от портокали, 1—2 ч. л. ром.

Жълтъците се разбиват с 2/3 от захарта при затопляне, докато се сгъстят, а след това — настрана от огъня, докато сместа изстине. Прибавят се внимателно и при леко разбъркване белтъците, разбити на твърд сняг с останалата захар, 1 щипка сол и 1 капка оцет.

Накрая бавно се прибавя брашното, размесено с галетата. Тестото се разстила в тава, покрита с хартия, на пласт с дебелина 1 см и се пече в гореща фурна (200—220°С). Веднага след изваждането му от фурната се отстранява хартията. Изпечената платка се оставя да изпръхне.

Двата крема се смесват и към тях се прибавят дребно нарязаният плод от сладкото и ромът. Платката се намазва със смесения крем и се навива на руло,което се увива стегнато в хартията, в която е изпечена платката. След като се стегне, рулото се освобождава от хартията, намазва се с маслен или друг крем и се нарязва с остър нож.



Етикети/ключови думи: ,

Вашият коментар:..

0 коментара