Начало » » » » » Разчистването на гардероба освобождава духа.

Разчистването на гардероба освобождава духа.

Автор: INLOGEDNS | 12/06/2011 05:20:00 сл.об. | 0 коментара
Изхвърлянето на ненужните вещи от килери, гардероби и чекмеджета носи и душевно облекчение. Използвайте ремонта, за да се освободите от нещата, които така и няма да използвате. Разделянето с някои вещи става лесно, но за други ви налягат съмнения: може би все пак ще ми потрябват? Ако не ви дава сърце направо да ги изхвърлите, пратете ги в „междинен лагер" (опаковани в кашони, на тавана или в мазето). Ако след една година не сте отворили кашона, едва ли ще го отворите някога.

Не се предавайте веднага.

Едно е да нареждаш след ремонт, друго - да сложиш ред в хаоса (примерно на бюрото си). Струва ви се, че нямате време за такива неща. Не се отчайвайте - започнете ли веднъж, няма да ви се стори толкова дълго.

Подреждането не е достатъчно.

Изваждате Всичко от гардероба, сортирате го и пак го връщате обратно, заедно с всички излишни неща. В този случай радостта ви няма да трае дълго. Много скоро всичко ще се обърка отново и ще си кажете „значи няма полза от целия този труд".

Добре е да комбинирате прочистването с нови начини на поведение. С малко упоритост и дисциплина може да постигнете чувство за освобождаване и облекчение и в другите области на живота.

Модерният човек консумира много и постоянно иска нови неща, макар старите да могат още дълго да се използват. Съветът на специалистите: щом в къщата влезе нещо ново, друго веднага изхвърча навън. Най-вече жените от време на време изпадат в „покупателно опиянение". В такива случаи се препоръчва да не излизаме с много пари от къщи и да си зададем въпроса: „Наистина ли се нуждая от това?"

Изхвърлете и духовният боклук.

Ние живеем в информационно общество и става все по-трудно да се избавяме от ежедневната мисловна въртележка. Но все повече хора се отказват от гледането на глупави телевизионни програми, показва статистиката в Германия. Те предпочитат да изберат предаване по свой интерес и вкус или да разговарят с приятели.Етикети/ключови думи: , , ,

Вашият коментар:..

0 коментара