Начало » » » » » Джапанките носят отрови.

Джапанките носят отрови.

Автор: INLOGEDNS | 11/28/2011 05:11:00 пр.об. | 0 коментара
Химикалите, които съдържат джапанките от пластмасови и други изкуствени материали, могат да навредят на черния дроб, бъбреците и половата система. Това е важен предупреждаващ извод от обстойни изследвания, извършени от авторитетни учени по поръчка на "Германската асоциация за защита на околната среда".

Германските изследователи са открили, че тези иначе удобни и масово употребявани обувки по време на топлия сезон съдържат токсични химикали, които могат да предизвикат импотентност у мъжете и да увредят вътрешни органи. Освен това тези отровни вещества може да действат като хормони и могат да причинят вреди на бъбреците и черния дроб, както и на възпроизводствените органи. Освен това германските учени са открили в джапанките също така и голямо количество фосфорни органични съединения, олово, отровен цинк.

Оказва се, че нивото на тези вещества е по-високо от това, което може да увреди имунната и хормоналната система на животните, които са включени в изследванията. От 25 изследвани джапанки14 са съдържали голямо количество вредни химикали. Сред тях е имало и от най-скъпите модели, струващи по 50 евро чифта. Високи нива на токсини са били констатирани и в 14 от 18-те изследвани от германските учени надуваеми играчки.



Етикети/ключови думи: , , ,

Вашият коментар:..

0 коментара