Начало » » » » Климатиците са опасни за здравето.

Климатиците са опасни за здравето.

Автор: INLOGEDNS | 11/28/2011 04:43:00 пр.об. | 0 коментара
снимка: panpote
През горещите летни дни резките температурни промени натоварват кръвообращението и имунната система. Навън е жега, а вътре трепериш: някои климатични инсталации правят лятото трудно поносимо. Вместо да осигуряват приятно освежаване, те причиняват студов шок.

Неестествено големите скокове в температурата са виновни за схванатия врат, настинките и летния грип. Понякога разликите са над 10 ° С. Това е като шок за тялото: имунната система бива отслабена и става податлива на заболявания. Студът, обезоръжава защитните клетки.

Проблемът не е в самата температура. Човешката охладителна система не е пригодена да реагира на бързи топлинни промени. Тялото се поти, за да се охлади, и когато изведнъж стане студено, потта все още е на повърхността на кожата - получава се двойно охлаждане, което води до преохлаждане.

Температурите навън и вътре трябва да се различават само с няколко градуса.

Същото важи и за автомобилите. Но дори когато това е спазено, много хора възприемат климатиците като нещо неприятно. Защото повечето климатични инсталации не са снабдени с овлажнител и въздухът става неестествено сух. Това може да причини сухота в очите и раздразнено гърло. Но което за едни е проблем, за други е добре дошло: ако някой трака със зъби заради силния климатик, друг все още се поти.

В самолетите на „Луфтханза" са осигурени осем „климатични зони" за индивидуалния комфорт на пътниците. Но дори и тук пътниците от Азия се нуждаят от допълнително одеяло, обяснява Михаел Ламбелти, говорител на компанията: „Азиатските гости са по-чувствителни към температурата."



Вашият коментар:..

0 коментара