Начало » » » » » Десерти с извара - рецепти.

Десерти с извара - рецепти.

Автор: INLOGEDNS | 11/11/2011 04:56:00 сл.об. | 0 коментара
снимка: norwichnuts
Крем от извара с круши

Продукти за 4—5 порции: 

250 г диетична извара, 1 с. л. пудра захар, 1 с. л. конфитюр от портокалови кори или желе от дюли, 3 с. л. прясно мляко, 4 круши (пресни или от компот), сироп по избор.

Изварата се разбива на крем с пудрата захар, конфитюра и млякото. Крушите, ако са пресни, се обелват, разрязват се на половинки, изчистват се от семенната част, подрязват се отдолу, за да стоят устойчиво, и се слагат в купички. Върху тях и околовръст се поставя на купчинки кремът и се залива със сиропа. Ако за десерта се използват круши от компот, кремът се разпределя в чаши, гарнира се с нарязаните на парченца круши и се залива със сиропа.
 
Разновидност. По описания начин може да се приготви крем от извара с почти всички видове плодове и сиропи.
 
Крем от извара с плод от сладко

Продукти за 4—5 порции: 

250 г диетична извара, 3 с. л. пудра захар, 2 с. л. плод от сладко заедно със сиропа, 1/2 портокал, 1 ч. ч. сметана, 1/2 ч. ч. прясно мляко, сироп от касис или от малини.

Изварата се разбива с млякото и 1 с. л. пудра захар на крем, към който се прибавя дребно нарязаният плод от сладкото заедно със сиропа. Кремът се порционира в стъклени чаши до 3/4 от вместимостта им, покрива се със сметаната, разбита с 2 с. л. пудра захар, гарнира се с по 1 резен от портокала и се залива със сиропа. Поднася се с вафличка.

Крем от извара със стафиди и орехови ядки

Продукти за 2 порции: 

200 г диетична извара, 1 с. л. прясно масло, 1/2 ч. ч. прясно мляко, 3 с. л. пудра захар, 1 яйце, 1 с.л. стафиди, 2 с. л. счукани орехови ядки, 1 пакетче ванилия, 1 щипка настъргана лимонова кора, няколко отцедени плода от сладко.

Маслото се разбива със захарта, жълтъка от яйцето, ванилията и настърганата лимонова кора. Прибавят се при непрекъснато разбиване предварително отцедената извара и на малки дози млякото, след което се примесват стафидите и ореховите ядки. Кремът се разпределя в чинийки или стъклени чаши и се гарнира с плодовете от сладкото.



Етикети/ключови думи: , , ,

Вашият коментар:..

0 коментара