Начало » » » » » » » » » Халюцинации и треперене на крайниците(тремор) - лечение с народна медицина.

Халюцинации и треперене на крайниците(тремор) - лечение с народна медицина.

Автор: INLOGEDNS | 9/03/2011 09:11:00 сл.об. | 0 коментара
ХАЛЮЦИНАЦИИ 

Коприва

Чай: Една препълнена чаена лъжичка коприва (за една доза) се запарва с чаша гореща вода, оставя се да престои 1/2 минута и се прецежда. Пият се на глътки до четири чаши дневно.

Бял ( обикновен ) равнец

Чай: Една препълнена чаена лъжичка билка (за една доза) се запарва е чаша гореща вода, оставя се да престои 1/2 минута и се прецежда. Чаят се ние на глътки, от две до три чаши дневно.


Полски хвощ

Чай: Една препълнена чаена лъжичка с дрога (за една доза) се запарва с чаша гореща вода, оставя се да престои 1/2 минута и се прецежда. Пие се на глътки, сутрин и вечер по една чаша.

Седяща баня: За външно приложение най-подходящ е високият хвощ. 100 г изсушена дрога се кисне 12 часа в студена вода. Извлекът се загрява до кипване и се излива във водата за баня. Необходимо е количеството вода да покрива бъбречната област. Времетраенето на банята е 20 минути. След това, без да се изсушава, болният се загръща с хавлия и лежи един час за изпотяване.

ТРЕПЕРЕНЕ НА КРАЙНИЦИТЕ (ТРЕМОР)

Смесен чай

Смесват се по 20 г листа от ясен, цветове от жълт кантарион, бял равнец и полски хвощ. Една препълнена чаена лъжичка от билковата смес (за една доза) се запарва с чаша гореща вода. Оставя се да престои 1/2 минута и се прецежда. Пият се на глътки по три чаши чай дневно.

Билков екстракт

Стъклен съд с подходяща големина се напълва с 50 г жълт кантарион, 20 г салеп, 20 г иглика и 20 г плодове от хвойна. Билките се заливат с 38-40 % житна ракия, така че да се покрият. Съдът се оставя да престои най-малко две седмици на топло. Заедно с описания по-горе смесен билков чай се взимат и по 10-15 капки от билковия екстракт на всеки час.

Седящи бани

Три пъти седмично се прави седяща баня, почива се 14 дни, след което отново се правят три седящи бани. Всяка седмица се използва само един вид билка. Подходящи за целта са борови връхчета, жълт кантарион и бял равнец. По възможност трябва да се използват свежи растения, тъй като тяхната лечебна сила е по-голяма от тази на изсушените. За приготвянето на една седяща баня се взима 100 г изсушена билка, която се кисне 12 часа в студена вода. (Ако се използват свежи растения дозата е половин кофа.) Извлекът се загрява до кипване и се излива във водата за баня. Необходимо е количеството вода да покрива бъбречната област. Времетраенето на банята е 20 минути. След това, без да се изсушава, болният се загръща с хавлия и лежи един час за изпотяване.



Вашият коментар:..

0 коментара