Начало » » » » » Импотентност - лечение с народна медицина.

Импотентност - лечение с народна медицина.

Автор: INLOGEDNS | 9/03/2011 08:14:00 сл.об. | 0 коментара
Бързото намаляване на потентността у мъжете се наблюдава най-вече между 45-тата и 50-тата година от живота им. Но може да се каже, че абсолютната импотентност е по-скоро рядко явление в този период.

Неспособността за реализиране на полов акт се изразява в липса на ерекция, преждевременна еякулация или отсъствие на оргазъм. Тези смущения при осъществяване на полово сношение могат да се дължат на различни смущения в организма, като например неустановени тумори или други органични заболявания. Дори един безобиден малък полип в пикочния канал може да предизвика смущения. Същият ефект имат и стесненията на пикочния канал (дължащи се на нараняване или трипер) или пък стесняването на препуциума. Импотентността може да се дължи също така и на нарушен хормонален баланс вследствие на прекарано заболяване, на физическа или психическа преумора, стигаща до изтощение. Консумацията на алкохол, който обикновено се приема, за да премахне задръжките, в някои случаи дава обратен резултат. Освен това много често импотентността се дължи и на стреса, на който мъжът е подложен на работното си място.

В основата на импотентността най-често е заложена психическата нагласа на мъжа към половият акт или към партньорката му. И тази нагласа не може да бъде отстранена нито чрез алкохола, нито чрез афродизиаци (средства против полова слабост), за които се смята, че повишават сексуалната възбуда.

Страхът от евентуална зaсечка, на който много често се дължи неспособността за осъществяване на пълноценен полов акт трябва да бъде преодолян. Напълно неподходящ е „принудителният полов акт". Само личности, които са честни към самите себе си и към партньорката си, могат да преодолеят тази ситуация и да намерят пътя към пълноценния полов живот.

Една сравнително често срещано смущение е т. нар. „преждевременна еякулация". Тя настъпва веднага след ерекцията на члена и нормалното полово сношение става невъзможно. Причините и тук могат да бъдат органични смущения, например полипи по лигавицата на пикочния канал. При отсъствие на органични нарушения е наложително да се търсят психически отклонения, за които е необходима консултация с психолог.

В случаите на импотентност трябва напълно да се преустанови употребата на алкохол и тютюнопушенето, тъй като те оказват изключително вредно влияние върху.организма.

Обикновено шапиче

Чай: Една препълнена чаена лъжичка билка (за една доза) се запарва с чаша гореща вода, оставя се да престои 1/2 минута и се прецежда. Пият се на глътки по четири чаши чай дневно.

Овчарска торбичка

Спиртен екстракт: Прясно набрана овчарска торбичка (използват се листата, цветовете и стъблата) се измива и нарязва на ситно. С така приготвената билка се напълва не много плътно едно шише и се залива 38-40% ракия. Шишето се оставя да престои на топло най-малко две седмици. С готовия екстракт се правят разтривки на коремната област.


Ливаден девесил (меча стъпка )

Спиртен екстракт: Свежо откъснати листа и филизи от ливаден дивисил се нарязват на ситно, поставят се в шише и се заливат с 38-40% ракия. Шишето се оставя да престои на топло най-малко две седмици. От така приготвения екстракт се взимат два пъти дневно по 30 капки, разредени с чая от шапиче.



Вашият коментар:..

0 коментара