Начало » » » » » Лечение на отслабено зрение с народна медицина.

Лечение на отслабено зрение с народна медицина.

Автор: INLOGEDNS | 9/03/2011 07:58:00 сл.об. | 0 коментара
Арника

Екстракт: Напълват се две трети от едно шише с измити и ситно нарязани цветове от арника. Зелените чашелистчета се откъсват. Шишето се залива с 38-40% ракия (така, че цветовете да се покрият) и се оставя да престои на топло най-малко две седмици. Една част от готовия екстракт се прецежда, а другата се оставя в шишето, което може да се допълни още веднъж с алкохол. Напоява се парче памук с така получения екстракт и с него се намазват няколко пъти дневно затворените клепачи и ъглите на очите.

Готовият екстракт от арника, който се продава в аптеките е приготвен със 75 %-ов спирт, затова трябва да се разреди наполовина с преварена и изстудена вода. Неразреденият екстракт може да предизвика възпаление и дори разяждане на кожата.

Лечебен невен

Външно: Взима се пълна чаена лъжичка невен (за една доза), запарва се с чаша гореща вода, оставя се да престои половин минута и се прецежда. С така получената отвара се правят промивки на очите, като за целта се използва специална чашка, която може да се купи от аптеките или санитарните магазини.

Лечебна лайка

Външно: Една препълнена супена лъжица лайка се залива с 250 г врящо мляко, оставя се да кисне половин минута и се прецежда. След като изстине, с хладкото мляко се напоява чиста ленена кърпа и се поставя върху затворените клепачи.

Змийско мляко

Външно (сок): Гъстият сок от цветните стръкове не бива да се употребява за лечение. Подходящ за целта е сокът от листните стръкове. Прясно набрани листни стръкове от змийско мляко се измиват и се размачкват с навлажнени пръсти. С пресния сок, изтичащ от тях, се намазват затворените клепачи до ъглите на очите. През нощта върху клепачите се поставят свежи, измити листа от змийско мляко и се завързват с кърпа.

Малка шведска горчивка

Външно: Сутрин и вечер клепачите се намазват с малка шведска горчивка. Капват се няколко капки върху показалеца и при затворени очи се намазват клепачите и ъглите на очите.

Компрес: Всеки ден за по един час върху затворените очи се поставят две памучета, напоени с малка шведска горчивка.



Етикети/ключови думи: , , ,

Вашият коментар:..

0 коментара