Начало » » » » » » Разстройство - лечение с народна медицина.

Разстройство - лечение с народна медицина.

Автор: INLOGEDNS | 8/28/2011 08:27:00 сл.об. | 0 коментара
невен
Мечи лук

Пресните зелени листа на мечия лук се берат рано през пролетта и се ядат сурови, измити и ситно нарязани Препоръчва се с мечи лук да се поръсват всички ястия, които обикновено се подправят и украсяват с магданоз или пера от лук. С листа от мечи лук може да се приготви салата или да се замести спанака в някои ястия.

Екстракт: За да се използва лечебната сила на мечия лук през цялата година, най-добре е да се приготви екстракт, защото при изсушаване се губят лечебните му качества. Напълва се едно шише сьс ситно нарязани листа или луковици, залива се с 38-40% ракия и се оставя да престои на топло най-малко две седмици. От така приготвения екстракт се взимат четири пъти дневно по 10-15 капки, разредени в чаша вода.

Миризлив аир

Чай: Една равна чаена лъжичка корени от аир се накисва за 12 часа в една чаша студена вода. След това студеният извлек се затопля леко и се прецежда. Пие се по една чаша на ден, разпределена на шест глътки, преди и след храна, като всеки път се затопля предварително на гореща водна баня.

Лечебна лайка

Чай: Една пълна чаена лъжичка лайка (за една доза) се запарва с чаша гореща вода, оставя се да престои половин минута и се прецежда. Пият се на глътки по три чаши на ден.

Лечебен невен

Чай: Една пълна чаена лъжичка невен (за една доза) се запарва с чаша гореща вода. Оставя се да кисне половин минута и се прецежда. Чаят се пие на гльтки, по две чаши дневно.

Градински чай

Чай: Една пълна чаена лъжичка (за една доза) градински чай се запарва с една чаша гореща вода, Остава се да престои половин минута.

Прецежда се и от този чай се пият на глътки по две чаши на ден.

Пача трева

Чай: Препълнена чаена лъжичка обикновена пача трева за чаша се и па рва с гореща вода, оставя се да престои 1 2 чин\та и се прецежда Изпиват се на глътки, равномерно разпределена по две чаши чай дневно.

Малка шведска горчивка

Вътрешно: В зависимост от силата на разстройството се вземат по три чаени или три супени лъжици от малката шведска горчивка на ден, разредени с топла вода или билков чай. Препоръчва се да се пие половин час преди и след всяко хранене.Вашият коментар:..

0 коментара