Начало » » » Лечебно действие на млякото в детското хранене.

Лечебно действие на млякото в детското хранене.

Автор: INLOGEDNS | 8/15/2011 04:06:00 пр.об. | 0 коментара
Млякото в детското хранене и лечение Прясното и киселото мляко играят важна роля в храненето на кърмачетата и малките деца. Без него тяхното отглеждане е невъзможно. В млякото се съдържат почти всички необходими вещества за изграждането на детския организъм. 

В него съот­ношението на белтъците, въглехидратите и мазнините е най- благоприятно. Те напълно се усвояват при минимална загуба на енергия от страна на храносмилателните органи. За детския организъм млякото е важен източник на минерални вещества, витамини, а за новороденото и на имунни тела. Когато май­чиното мляко не достига, най-подходящо е прясното или киселото краве мляко. 


Млякото освен като храна се използва и като лечебно средство. При разстройствата на храносмилането много добро действие оказват българското кисело мляко, ацидофилното мляко и другите млечни продукти. 
При липса на краве мляко може да се употреби и овче мляко след съответно намаляване на мазнините и разреждане на белтъците с течности. 

За по-големите деца овчето мляко е прекрасно допълнение към храната. То й придава приятни вкусови и ароматни качества и се възприема с желаниеЕтикети/ключови думи: ,

Вашият коментар:..

0 коментара