Начало » » » » » » » БОЛЕСТИ НА ТЯЛОТО И ДУШАТА (отпадналост, слабост) - практически съвети и билколечение.

БОЛЕСТИ НА ТЯЛОТО И ДУШАТА (отпадналост, слабост) - практически съвети и билколечение.

Автор: INLOGEDNS | 8/15/2011 01:47:00 пр.об. | 0 коментара
Болестта рядко идва сама и всяко отделно заболяване е свързано с различни болежки. При силна простуда ни измъчват едновременно кашлица, хрема, гласът пресилва. Не е нужно да се пие поотделно специален чай против кашлица, друг против хрема и трети против пре-сипналост, когато може съответните билки да се смесят в равни количества и от тях да се приготви чай, който да се приема на определени интервали през деня. По същия начин се постъпва и когато лечебните билки се използват като профилактично средство срещу възможни заболявания. По време на грипни епидемии заедно с билковите чайове се препоръчва профилактично да се взимат и по няколко капки малка шведска горчивка.

ОТПАДНАЛОСТ 

Полски хвощ

Чай: Една препълнена чаена лъжичка с дрога (за една доза) се запарва с чаша гореща вода, оставя се да престои 1/2 минута и се прецежда. Пие се на глътки, най-малко по една чаша дневно.

Бял имел

Чай: Една препълнена чаена лъжичка билка (за една доза) се накисва в продължение на 12 часа в чаша студена вода. Извлекът се загрява и се прецежда. Пият се на глътки до три чаши чай на ден. За по-голямо удобство дневната доза може да се налее в предварително затоплен термос.

ОБЩА СЛАБОСТ

 Полски хвощ

Чай: Една препълнена чаена лъжичка с дрога (за една доза) се запарва с чаша гореща вода, оставя се да престои 1/2 минута и се прецежда. Пие се на глътки, най-малко по една чаша дневно.


Коприва

Чай: Една шепа листа от свежа коприва (за една доза) се запарва с чаша гореща вода, оставя се да престои 1/2 минута и се прецежда. Сутрин, половин час преди закуска, се изпива на глътки една чаша от този чай. През останалата част от деня се пият на глътки до три чаши чай. За по-голямо удобство дневната доза може да се приготви наведнъж и да се налее в предварително затоплен термос. Чаят се пие неподсладен, а за по-изтънчени вкусове към него може да се прибави малко лайка или мента.Вашият коментар:..

0 коментара