Начало » » » » » » Лечение с народна медицина на преумора - билколечение.

Лечение с народна медицина на преумора - билколечение.

Автор: INLOGEDNS | 8/15/2011 02:07:00 пр.об. | 0 коментара
ПРЕУМОРА 

При физическа преумора се препоръчва чай от Жълт кантарион.

Чай: Една препълнена чаена лъжичка билка (за една доза) се запарва с чаша гореща вода, оставя се да престои 1/2 минута и се прецежда. Пият се на глътки по две, три чаши чай дневно.

При умствена преумора, която често води до повишена нервност, се препоръчва лечебно великденче.

Чай: Една препълнена чаена лъжичка великденче (за една доза) се запарва с чаша гореща вода, оставя се да престои 1/2 минута и се прецежда. Вечер, преди лягане се пие на глътки по една чаша.

При преумора особено помага седяща баня от равни количества енчец, маточина, поски хвощ и мащерка. 100 г от билковата смес се накисват в кофа, пълна с 5 литра студена вода, в продължение на 12 часа. Полученият студен извлек се затопля, прецежда се и се прибавя към водата във ваната. При къпането бъбречната област трябва да е потопена във водата. Продължителността на банята е 20 минути. След това, без да се изсушава, болният се загръща с хавлия и лежи един час, за да се изпоти.

Малка шведска горчивка

Външно: Няколко капки малка шведска горчивка, разредени с малко вода се нанасят върху слепоочията, челото, затворените клепачи и зад ушите.

При преумора и изтощение, обикновено след дълги пътувания и напрегната работа, силите се възстановяват бързо с помощта на шведските билки. Умората изчезва и общото състояние бързо се подобрява. Затова шишенцето с малка шведска горчивка никога не трябва да липсва в пътната ви чанта.Вашият коментар:..

0 коментара