Начало » » » » » Сърцебиене - лечение с народна медицина.

Сърцебиене - лечение с народна медицина.

Автор: INLOGEDNS | 8/28/2011 06:44:00 сл.об. | 0 коментара

При много хора оплакванията от бодежи в сърцето, сърцебиене и прескачане се получават след физическо или психическо претоварване. Често пъти при голямо напрежение, повишено неспокойствие и нервност пушачите увеличават броя на изпушените цигари, а това допълнително натоварва сърцето.

Най-доброто лечение е намаляване на физическото и психическо натоварване на организма. Задължително е да се намали наднорменото тегло, като се приема лека, нискокалорична и богата на баластни вещества и витамини храна. За подобряване на кръвообращението се препоръчва повече движение. Това е особено важно, защото по-доброто кръвоснабдяване осигурява повече кислород за клетките и по-добро „хранене" на сърцето.

Лечебна валериана


Вана: Два-три пъти седмично трябва да се прави баня с лечебна валериана (дилянка). Готовият екстракт се продава в аптеките и билковите аптеки. Водата трябва да бъде с температура Зг Сив такова количество, че местата за измерване на пулса при къпането да останат над водата. Продължителността на банята е 10 минути, след това се взима студен душ.

Смесен чай

Приготвя се билкова смес от 20 г лечебна пищялка, 10 г розмарин, 30 г маточина, 10 г лавандула, 20 г хмел и 10 г червен кантарион. Една-две чаени лъжички от тази смес (за една доза) се запарват с чаша гореща вода. Оставят се да киснат 10-15 минути и се прецеждат. Чаят се пие топъл, бавно« на глътки.

Бял имел

Чам: Препълнена чаена лъжичка бял. имел (за една доза) се накисва в продължение на 12 часа в чаша студена вода. Извлекът се загрява и прецежда. Пият се на глътки до три чаши чай дневно. За по-голямо удобство дневната доза се налива в предварително затоплен термос. Това е отлично лечебно средство за всички увреждания на сърцето и кръвообращението.

Обикновен глог

Чам: Една чаена лъжичка глог (използват се листа и цветове) се запарва с една чаша гореща вода, оставя се да престои половин минута и се прецежда. Пият се на глътки по две чаши чай дневно. Екстракт: Равни количества прясно откъснати листа и плодове от глог се поставят в стъклено шише и се заливат с 38—40 % житна ракия. Шишето се оставя да престои на топло най-малко две седмици. От така получения екстракт се взимат от четири до десет капки дневно.Вашият коментар:..

0 коментара