Skip to content
Home » Конопеното масло помага против пърхот.

Конопеното масло помага против пърхот.

Маслото от конопено семе се добива от семената на конопа (канабис или марихуана). Конопът е бил използван като лечебна билка, и за много други практически цели, по време на цялата писана история. Древните египтяни са използвали коноп като лечебно средство. Много малко научни изследвания са били направени в САЩ за лечебните свойства на конопа. Тъй като конопът произхожда от същият растителен вид като марихуаната, на него се гледа с известно подозрение в продължение на много години. Изследователите едва сега започват да го изучават по-задълбочено. Тъй като конопът е богат на есенциални мастни киселини (ЕМК), които действат за подобряване на суха и сърбяща кожа, изглежда правдоподобно да се твърди, че конопът може да се окаже отличено лза появата на пърхот.
Начин на използване на конопеното масло.
Приемайте по една супена лъжица от конопеното масло всеки ден като хранителна добавка. Алтернативно бихте могли да опитате пиене на конопено мляко или някаква друга форма на продукт с коноп в диетата си. 
Смесете малко масло от коноп с друго масло, като например зехтин или сусамово масло, и го прилагайте върху скалпа. Оставете маслото да попие в скалпа за най-малко 30 минути (или прилагайте маслото преди лягане и го оставете да действа). След това, на сутринта измиите косата си с шампоан. 
Как действа.
Конопеното масло е богато на есенциални мастни киселини (ЕМК), включително и омега-3 и омега-6 мастни киселини. То е толкова богато на мастни киселини, че една супена лъжица от конопеното масло, ще достави на един човек дневната доза от есенциални мастни киселини. Мастните киселини, особено линоловата киселина (която телата ни се превръщат в гама-линолова киселина), са важни за здравето на кожата. Включването на есенциални мастни киселини в храната помага за запазване на кожата, включително на кожата на скалпа, гладка и еластична. В действителност, недостигът на ЕМК е един от най-честите причинители на пърхот. Приемът на конопено масло вътрешно трябва да коригира недостига на ЕМК , докато ако го прилагате локално върху скалпа, то ще има незабавен успокояващ, хидратиращ ефект. Може да се наложи да използвате конопено масло в диетата си за седмица или две, преди пърхотът да започне да намалява, а локалното приложение ще облекчи сърбежът и раздразнението от пърхота.
Предпазни мерки.
Няма нужда да се притеснявате за психоактивните ефекти от конопеното масло. Конопът и марихуаната са двете разновидности на Cannabis Sativa, и когато те цъфнат, имат подобна миризма, но марихуаната е сорт, който се състои от 10 до 25 на сто от психоактивни вещества, докато конопът съдържа по-малко от един процент от тях. В допълнение, конопеното масло е строго тествано за всякакви следи от психоактивни вещества, преди да се разпространява.
Въпреки това, някои хора имат алергични реакции към конопа, включително развитие на обриви и уртикария, анафилактични реакции (затруднено дишане, оток на гърлото и устата, и т.н.).

2 thoughts on “Конопеното масло помага против пърхот.”

  1. конопено масло, материали и пълни научни статии за ефектите на канабиноиди на туморните клетки могат да бъдат намерени на интернет страницата Mediccanna (www.mediccanna.com)

  2. Поштовани господине Рик Симпсон

    Желим да поделим моје невероватне резултате са ТХЦ / ЦБД цаннабис уља чудо
    лек
    Програм сам ставити на Рицк Симпсон Службе за последња 3 месеца.
    Ја сам за само 3 месеца и 1 недеља изгубили све туморе упорних рака
    из мог система у потпуности.
    ricksimpsoncannabisoil_phoenix@outlook.com
    Што је још важније, ја сам више не морају да се баве срамоте и
    непријатност од зрачења, хемотерапија, пилуле и великих фармацеутских заједно са
    ит Скандали пропагирање живота људи са лежи на лажима и ништа
    али Лиес.

    Делим контакт овог великог сервиса Сир Рицк Симпсон
    ricksimpsoncannabisoil_phoenix@outlook.com
    ricksimpsoncannabisoil_phoenixtears@outlook.com
    +447024075089

    Једва чекам да покаже своју нову енергију и тело мојој породици и пријатељима.

    Hvala Vam mnogo.

    Нора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *