Начало » » » » » » Естествени храни понижават високото кръвно налягане.

Естествени храни понижават високото кръвно налягане.

Автор: INLOGEDNS | 7/23/2011 11:47:00 сл.об. | 0 коментара
Най-успешният метод за лечение на високото кръвно налягане е понижаването му  по естествен път чрез подходящо хранене, движение и здравословен начин на живот. 

Кои са фундаментите на този подход? 

На първо място водата. Колкото и странно да звучи, водата е сред основните фактори, благоприятстващи лечението на проблемите с кръвното налягане. При голяма част от пациентите, страдащи от високо кръвно налягане, неразположението е причинено от хронична дехидратация. Поради това консумацията на по-големи количества вода през деня спомага за намаляване на стойностите на кръвното налягане. 


На следващо място внимание трябва да се обърне на това, че не бива да се консумират храни, богати на настрий и сол. Тези два елемента са сред сновните елементи, които водят до проблеми с кръвното. Това правило би трябвало да се приложи най-вече по отношение на храненето навън, тъй като ястията в ресторантите например се приготвят с големи количества сол. 

След като се спазят тези няколко основни съвета по отношение на начина на хранене, следва да се каже, че храните, които се консумират трябва да са преминали през колкото е възможно по-малка термична обработка. За препоръчване са пресните плодове и зеленчуци, нетлъстото месо, обезмаслените млечни продукти. 

Препоръчително е да се избягват също така алкохолът и цигарите. 

Ефектът, който се търси чрез всичките тези практики, е понижаване на телесното тегло, прочистване на организма и цялоста промяна. 
източник: lekar.bg



Вашият коментар:..

0 коментара