Начало » » » » » » » Парфюмите могат да са опасни за здравето.

Парфюмите могат да са опасни за здравето.

Автор: INLOGEDNS | 7/13/2011 10:42:00 сл.об. | 0 коментара
парфюм
Усещането за елегантност е една от позитивните страни от използването на парфюми. Парфюмите и дезодорантите се използват масово и се предлагат в голямо разнообразие от продукти за баня, одеколони, дезодоранти, афтършейв лосиони, продукти за грижа за косата и т.н. Но знаете ли, че тези прекрасни парфюми могат да бъдат опасни за вас? Ето някои странични ефекти и проблеми, причинени в резултат на парфюмите.
 
Кожните проблеми са чест страничен ефект от използването на парфюмите. Те могат да предизвикат алергии и обриви. В някои случаи може да бъде причинена депигментация на кожата.
 
Парфюмите също могат да причинят главоболие, виене на свят, гадене, кихане и резки промени в настроението.
 
Проблеми със синусите, сълзене на очите, възпалено гърло, безпокойство и невъзможност за концентрация са няколко други странични ефекти, причинявани често от парфюмите.

В някои случаи ароматните химикали може да предизвикат заболяване на белите дробове,  а при астматици парфюмите могат да предизвикат астматични пристъпи.
Парфюмите могат също да се отразят и на мозъка, тъй като има тясна връзка между паметта и ароматите.

Химикалите в парфюмите могат да се абсорбират от кожата и да се пренесат в кръвния поток. По този начин те могат да засегнат всяка част на тялото, която е чувствителна към химикали.
Тези химикали предизвикват химически промени в мозъка и това води в много случаи до депресия.
Това също води до стягане в гърдите, хиперактивност (при деца), сънливост и умора.

Затова е препоръчително да се избягва прекалената употреба на парфюми и дезодоранти и да се използват ароматизиращи средства без добавени синтетични химикали.



Вашият коментар:..

0 коментара