Начало » » » » Закусвайте за да имате пълноценен ден.

Закусвайте за да имате пълноценен ден.

Автор: INLOGEDNS | 7/06/2011 12:10:00 сл.об. | 0 коментара
здравословна закуска
Закуската е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да започнете деня си по правилен начин и е важно да се помни, че здравословното хранене трябва да присъснва във сутрешното ви хранене. Ако искате да имате здравословен начин на живот, изберете пресни храни всяка сутрин които ще ви заситят и ще ви дадат енергия за целият ден. Ето пет здравословни причини да  закусвате редовно.

Ускорен метаболизъм.

 Една добра закуска повишава обмяната на веществата. Ако човек осгане твърде дълго без храна, тялото ще изпадне в състояние на глад, което от своя страна ще забави метаболизма. Не забравяйте да включите протеини и пресни храни във вашата закуска, защото протеините, също ще засилят обмяната на веществата.


Високи нива на енергия.
 
 Пропускането на закуската може да доведе до отпадналост и  умора и може да ви е трудно да изкарате осганалата част от деня. Яденето на една добре балансирана закуска сутрин ще предостави на тялото ви гориво, което то ще превърне в  така нужната енергия.

Здравословно хранене през целия ден.

Не забравяйте, че закуската дава тон за останалата част от деня, така че планирането на здравословна закуска може да ви помогне да избегнете яденето на нездравословни храни по-късно през деня. Ако напълните стомаха си със здравословни храни, ще бъде по-малко вероятно да имате пориви за нездравословна храна.

По-добра памет.

Проучванията показват, че децата са с по-добри резултати в училище, когато започват деня със здравословна закуска. Яденето на закуска осигурява гориво за мозъка, което ще помогне за подобряване на паметта и функционирането на мозъка.

Стартиране на деня в подходящо настроение.

Моментът в който се наслаждавате на закуската може да бъде добро време и начин да постигнете правилната нагласа за деня. Нашитцят забързан начин на живот е причина много хора да забравят за важността на храненето, а закуската е най-доброто време да отделите време, за да обмислите и планирате останалата част от деня си.



Етикети/ключови думи: , ,

Вашият коментар:..

0 коментара