Начало » » » » Домашни средства за лечение на Диабет.

Домашни средства за лечение на Диабет.

Автор: INLOGEDNS | 6/28/2011 07:14:00 пр.об. | 0 коментара
син кръг-международен символ за диабет
Основните средства за лечение на диабет включват използването на ябълков оцет, канела,  листа от манго, люцерна, карамфилово дърво(Syzygium cumini), ленено масло в различните му форми. Спортуването и здравият сън са други добри превантивни средства за да се отървете от диабета. 

Честата причина за диабет в нашето тяло е или липса на инсулин или невъзможност да се използва наличният инсулин в тялото ни. Инсулинът е един от многжесвото важни хормони, които нашият организъм произвежда. Проблемите, свързани със инсулинът в тялото се получават най-вече заради две неща - стрес и затлъстяване.

Изследване на Американската диабетна асоциация наскоро разкри, че около 7,8% от американците страдат от диабет. Тази цифра включва както деца така и възрастни. Тази оценка е само за Съединените щати, но е разбираемо, че диабетът е едно от най-преобладаващите заболявания, засягащи хора от всички краища на света.

Вижте карта на распространението на диабетът по света:

                                             кликнете върху картинката за по голям изглед

Проценти на болните от диабет в световен мащаб за 2010-та година.

Данни от: idf.org - International diabetes federation.

Проценти на болните от диабет в световен мащаб за 2000-та година.



Има две ситуации, при които диабетът може да се появи. Когато човешкото тяло спира отделянето на хормонът инсулин, това се нарича диабет тип 1. Затова този тип диабет се нарича още инсулинозависим диабет
Диабет тип 2 е състояние, при което организмът не е в състояние да използва инсулинът, който  е секретиран от панкреаса. Има и друг тип диабет, който обикновено се наблюдава при бременни жени. Той се проявява по време на късната част на бременността и изчезва автоматично след раждането. 

Наследствеността, затлъстяването и стреса са няколко от най-честите причини за диабет.  

Домашни лекове и средства против диабет.

Домашните средства за защита и лечение могат да се превърнат в трайно решение на всички проблеми причинени от диабета. Можете да опитате следните няколко натурални домашни средства, които имат  много предимства: 

Ябълков оцет. Ябълковият оцет играе важна роля в контролирането на нивото на захарта в кръвта. Той също така контролира нивото на кръвната захар, което се повишава значително веднага след като се нахраните. Освен това ви помага да отслабнете, което е от полза ако искате да държите диабета под контрол.
Начинът на приемане е следният:  - Смесете щипка сол с две супени лъжица ябълков оцет и ги смесете в чаша с вода. Взимайте тази свес редовно, преди хранене. 

Канела: Хората, страдащи от диабет тип 2 могат да се възползват от полезните качества на канелата. Тя стимулира процесът на производство на инсулин в панкреаса, както и понижава нивото на  кръвната захар. Можете да приемате канела по няколко начина: - Смесете я с чай или други напитки или директно я вземете под формата на прах , най-малко в продължение на 40 дни, за да получите най-добри резултати. 

Листа от Манго: Вземете най-малко 3 или 4 листа от манго и ги сварете в малко вода. Пийте от получената отвара всяка сутрин за да намалите развитието на диабет. 

Люцерна: Пациенти с диабет могат да приемат поне една чаена лъжица смачкани семена от люцерна по време на хранене или преди хранене. Това помага за намаляване на нивото на кръвната захар. 

Плодове на Карамфилово дърво(Syzygium cumini) : Вземете най-малко 60 грама зрели плодове на карамфилово дърво и ги поставете във вряща вода за няколко часа. След това ги направете на каша и ги разделете на три равни части. Приемайте от приготвената смес най-малко три пъти на ден. 
Плодове на Карамфилово дърво(Syzygium cumini)

Ленено масло: Вземат се около 1,5 грама ленено масло и се смесват с малко извара и мляко. Смелете или пасирайте добре  за да се получи финна и гладка смес. Приемайте сместа с плодове редовно. Това е едно много добро средство за лечение на диабет у дома. 

Упражнения/Спортуване: Редовната физическа активност е задължителна за хора, страдащи от диабет. Трябва да се спортува или да се изпълнява някаква физическа активност най-малко половин час всеки ден. Посещението на фитнес зала е още една добра възможност, тъй като помага за поддържането на физическата ви форма. Упражненията премахват затлъстяването и намаляват нивото на кръвната захар значително. 

Сън: Страдащите от диабет трябва да спят минимум 8 часа на ден. Това ще потдържа тяхната форма и тонус и ще ги освобожди от натрупани стрес и тревожност, които са две от основните причини за диабет.

Изброените средства за лечение не са панацея, те могат да олекчат, да помогнат за излекуването или да подобрят състоянието на страдащи от диабет, най-често при начални фази на заболяването. Задължително е при наличие на диабет да има  



Етикети/ключови думи: , ,

Вашият коментар:..

0 коментара