Начало » » » » » » » Натурални, естествени и лесно достъпни средства против високо кръвно налягане(хипертония).

Натурални, естествени и лесно достъпни средства против високо кръвно налягане(хипертония).

Автор: INLOGEDNS | 6/13/2011 05:02:00 сл.об. | 0 коментара
рибено масло
Броят на хората с високо кръвно налягане се увеличава всеки ден. Този медицински проблем е известен и като хипертония и е основна причина за сърдечни заболявания и инфаркт. Много фактори са отговорни за високото кръвно налягане, включително теглото, стресът, алкохолът и тютюнопушенето, ниската активност, и т.н.

Голяма част от хората с високо кръвно налягане, не са наясно с този проблем, тъй като това заболяване не се проявява с ясни симптоми, както  е при други заболявания. Най-честите симптоми на високо кръвно налягане включват замаяност, главоболие и  кървене от носа
Отделно от лекарства предписани с рецепта, високото кръвно налягане може да бъде намалено с естествени средства, които са много по-безопасни и много ефективни.
 Едно от тези естествени средства е чесънът. Седем независими тестове с използване на чесън  като добавка показват значително намаляване на систоличното кръвно налягане. Според изследователите, чесънът може  със голям успех да се използва успешно за понижаване на високото кръвно налягане. Въпреки това, трябва да имате предвид, че чесънът може да въздейства на кръвта и  да взаимодейства с някои лекарства, така че използването му трябва да бъдат наблюдавано от медицински специалист , особено ако е в по-големи количества.

Коензим Q10 е друг природен лек за високо кръвно налягане. Многобройни контролирани проучвания са доказали, че коензим Q10 може да намали систоличното, както и диастоличното кръвно налягане.

Рибеното масло  също може успешно да се използва за понижаване на високото кръвно налягане. Рибеното масло съдържа докохексаенова киселина и ейкозапентаенова киселина, и независими проучвания са установили, че докохексаеновата киселина е активната съставка, която има силен понижаващ ефект върху високото кръвно налягане.



Вашият коментар:..

0 коментара