Начало » » » Домашно лечение на зъбобол при счупен или пукнат зъб.

Домашно лечение на зъбобол при счупен или пукнат зъб.

Автор: INLOGEDNS | 6/13/2011 04:26:00 сл.об. | 0 коментара
Счупен или напукан зъб може да причини много болезнен зъбобол. Ако имате счупени или пукнати зъби и не можете да посетите зъболекар веднага, ето няколко начина, за да облекчите болката от зъбобол в домашни условия.

Избягвайте храни и напитки, които са много студени или много горещи. Тъй като дентинът(емайлът) на зъбът  вероятно е увреден, крайности в температурата може да причинят болка.

Избягвайте храни и напитки, които са  с много високо съдържание на захар, или са много кисели.

Използвайте ако се налага и болкоуспокояващи лекарства, като тези които се предлагат в аптеките, но бъдете внимателни и ги употребявайте с мярка.

Измийте със четка зъбите си, които са спукани или счупени(разбира се бъдете внимателни). Премахването на остатъците от храна и плака може да помогне за намаляване на болката.

карамфил 
Използвайте масло от карамфил. То може да се намери в повечето магазини за здравословни храни, и се използва в различни стоматологични материали поради своите антисептични и
анестезиологични свойства. Използването на това масло у дома може да спомогне за успокояване на вашият зъбобол. Накиснете малко парче памук в маслото. С помощта на чисти пинцети, задържете напоеният памук върху болезнените зъби за 10 секунди, като внимавате да не погълнете част от карамфиловото масло.

Спете с глава издигната на високо. Възпалението на нерва на зъба е много болезнено, и често е това, което причинява най-неприятната болка. Ако издигнете главата си по време на сън, част от налягането в областта на болният зъб може да намалее.

Изплакнете с топла солена вода. Изплакване с топла солена вода 2-3 пъти на ден може да помогне за облекчаване на болката в зъбите, причинена от счупване или напукване. Солената вода действа като антисептик за отстраняване на бактерии от областта на проблемният зъб.

Болката в зъбите може да идва и да отминава, но не се заблуждавайте. Колкото по-дълго чакате без лечение,  толкова по-сериозни усложнения могат да възникнат. Веднага след като се появи  зъбобол, посетете зъболекар без отлагане.Етикети/ключови думи: ,

Вашият коментар:..

0 коментара