Начало » » » » Най-добрите начини за премахване на татуировки.

Най-добрите начини за премахване на татуировки.

Автор: INLOGEDNS | 6/29/2011 08:56:00 пр.об. | 0 коментара
татуировка на пеперуда
Татуировките са траен символ на нашите емоции, вярвания, обичаи или страсти. Ако тези неща се променят, обаче, татуировките се превръщат в едно постоянно напомняне на миналото а много хора се опитват да се отърват от него или да го забравят. Има много методи за  премахване на татуировки, но най-добрият и ефективен подход включва консултиране с дерматолог и обсъждане на възможности за премахване на татуировки подходящи за вас и вашите възможности.

Лазерно премахване на татуировки.

Лазерното отстраняване на татуировки се смята за най-добрият начин да се отървете от татуировките. Лазерът се насочва към татуировката  за да отстрани мастилото в кожата. Различните дължини на вълната на светлината премахват различни нюанси от цветовете на татуировките. Този метод малко вреди на кожата, но няколкото процедури необходими за пълното премахване на татуировката няма да ви навредят.

Хирургично изрязване.

Козметичен хирург премахва татуираната област от кожата и зашива мястото с хирургически шевове. Хирургът ще присади кожа от друга част на тялото върху засегнатия район за да се ускори оздравяването, ако татуировката е твърде голяма.

Абразивно заличаване.

Отстраняването на татуировката по този метод използва ротационен абразивен инструмент, който "изстъргва" чрез  много малки абразивни частици слоевете от кожата върху които е татуировката. Лекарите използват и YAG лазери или въглероден диоксид за да "изгорят" слоевете на кожата. Това лечение причинява зачервяване за около два месеца след процедурата, а крайният резултат се вижда след около 18 месеца .

"Маскиране" на татуировката.

Този метод включва инжектиране на  пигмент в кожата,  подобно на методът използван за направата на татуировката. Кожата няма да изглежда напълно естествена поради липсата на полупрозрачност в използваните пигменти, но това е сравнително евтин метод, който заличава ефективно татуировката.

Полуабразивен метод.

По-стара техника за премахване на татуировки, полуабразивният метод е процес, в който се прилага солена вода върху татуираната кожа и се използва  абразивно устройство върху нея. Въпреки че този метод работи ефективно за премахване на татуировки, процесът е болезнен и често води до образуване на белези. Полуабразивният метод трябва да се извършва от лицензирани професионални и като последна мярка.



Етикети/ключови думи: , ,

Вашият коментар:..

0 коментара