Начало » » » » » Мъжкият оргазъм и неговата важност.

Мъжкият оргазъм и неговата важност.

Автор: INLOGEDNS | 6/15/2011 01:24:00 пр.об. | 0 коментара
За мъжете, оргазмът не се състои само в еякулацията на спермата, но е и изживяване, което носи много удоволствие. Мъжкият оргазъм е сложен процес, който все още се нуждае от обяснение и научни изследвания. 

Първият учен, който изследва и изучава човешката сексуалност в детайли е Робърт Кинси. През 1950 той провежда редица изследвания и нарича оргазмът "експлозивно освобождаване на нервно-мускулното напрежение". Кинси написва доклад, в който е събрал своите изводи за човешката сексуалност като цяло и на мъжкият оргазъм, в частност.
 
Както вече споменахме, основната функция на мъжкият оргазъм е да еякулира сперматозоиди. Въпреки това, някои мъже изпитват оргазъм без еякулация и това е характерно предимно за  юношите и младите момчета. Има мъже, които еякулат няколко минути след своят оргазъм, а освен това е възможно за мъжете да изпитат оргазъм, дори ако не са в състояние да еякулират(без еякулация). Има и случаи, при които мъжете могат да еякулират няколко пъти и да изпитат няколко оргазма, без да еякулират.

Мъжкият оргазъм е има голям психологически ефект, включително и изпитването на  невероятно удоволствие и удовлетвореност, както и редица физически ефекти. Много мъже споделят, че чувстват своят оргазъм в скротума и гениталната област, докато други твърдят, че  чувстват  изживяването как се пренася и разпростира и в други части на тялото.
 
Освен физически и психологически усещания, оргазмът има и много ползи за здравето на мъжете. Различни проучвания, проведени в цял свят са доказали, че сексът и оргазмът намалява ефективно нивата на стрес, изживяването прави мъжете по-щастливи и е възможно да предотврати развитието на рак на простатата, въпреки че последното твърдение, все още трябва да бъде подкрепено от повече научни изследвания.



Етикети/ключови думи: , , ,

Вашият коментар:..

0 коментара