Храни за подобряване на зрението.

Храната, която консумираме оказва влияние върху нашето здраве и благополучие. Така някои храни правят костите ни по-силни и здрави, а други ни държат в добро здравословно състояние. Има дори храни, които влияят на настроението ни и го подобряват. В допълнение, има храни, които правят нашето зрение по-добро. Някои видове храни осигуряват витамини и минерали, които са много важни за доброто зрение. Ако комбинирате тези храни с очни упражнения, вие можете значително да подобрите зрението си. Ето някои храни, които са известни като помощници за добро зрение. 

Сьомга
Сьомгата съдържа големи количества на Омега3 мастни киселини, както и витамин А и D. Тази комбинация прави сьомгата една от най-добрите храни за добро зрение. Витамините и мастните киселини са добри не само за вашите очи, но и за общото ви здраве и мозъчната ви дейност. Добавете сьомга в седмичното си меню и много скоро ще усетите ползите от нея.
Яйца
 Яйцата са много полезни за очите ни. Те могат да бъдат приготвени по множество различни начини, но те са изключително богати  и на основни хранителни вещества и протеини, които поддържат нашето здраве. Освен това яйцата съдържат лутеин(?), мастни киселини, витамини В и цинк. Всички тези вещества и елементи са много важни за доброто зрение и общото благосъстояние.
Боровинки
 Боровинките са много ценени поради големите ползи за зрението които имат. Можете да ги ядете пресни или като конфитюри и желета, но те все така ще са способни да подобрят зрението. Те съдържат антоцианозиди – съединението е известно, че намалява рискът от влошаване на зрението. Освен това, те съдържат много антиоксиданти, които също са много полезни за здравето като цяло и по-специално за зрението. Много рецепти и лекарства за подобряване на зрението съдържат боровинки.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *