Начало » » Хипертония - домашни средства за лечение на хипертония.

Хипертония - домашни средства за лечение на хипертония.

Автор: INLOGEDNS | 5/06/2011 06:33:00 сл.об. | 0 коментара
Хипертонична болест на сърцето - това е заболяване, чийто основен симптом е увеличаване на артериалното налягане. Болестта увеличава напрежението варху стените на малките артерии на тялото, което води до стесняването им, а оттам и намаляване на кръвният поток , което прави трудно циркулирането на кръвта от една област на съдовата система в друга.
За лечение на хипертония са широко използвани билките - зеленика,бял смин , дяволска уста, валериан,
Гороцвет , имел и др. Примерните рецепти и съвети които следват ще помогнат за подобряване на здравето на пациенти с хипертония.

- Ограничете солта. Ако сте над четиридесет, и имате високо кръвно налягане, спрете допълнително осолената храна. Започнете намаляването на приемът на сол до постепенно, докато изцяло солта отпадне от вашата трапеза. Количеството на солта, съдържащо се в хлебните изделия, зеленчуците, зърнените и други храни, е достатъчно за нормалното функциониране  на нашият организъм.
 
- Пълноценен сън. Добрият сън е изключително важен за нормализиране на кръвното налягане.
 
- При хипертония се препоръчва да се ядат пресни ягодови плодове , количеството на консумация е неограничено. Също така полезни са печените картофи заедно с кожата  (след февруари-март картофи консумирани с кожата трябва да се избягват, тъй като през този период се натрупва  много соланин (?) в тях, особено в силно прорасналите и се позеленели картофи).
-  Сок и отвара от сушени плодове и касис може да се консумира като чай. Също се препоръчва да се ядат пресни глави лук. За напреднала форма на хипертония се използва пресен чесън (2-3 скилидки дневно).

- Също подходящо е приемането на валериан на прах три пъти дневно.
 
- В ранните стадии на хипертония успешно се прилага
дяволска уста : силата на действие, при неврози или сърдечно-съдови заболявания е значително по-голяма от популярните средства като валериана. От дяволската уста може да се приема по различни начини(воден разтвор, настойка със спирт), или като успокояващ чай.

- За да се постигне намаляване на кръвното налягане в дългосрочен план използването на невен като тинктура е препоръчително. Тогава се наблюдава, изчезване на главоболието, подобряване на съня и увеличаване на  цялостната работоспособност.Етикети/ключови думи:

Вашият коментар:..

0 коментара