Начало » » » Артрит, същност и домашни средства за лечение на артрит.

Артрит, същност и домашни средства за лечение на артрит.

Автор: INLOGEDNS | 5/03/2011 10:38:00 пр.об. | 6 коментара
снимка Wikipedia
Ето първо малко информация за заболяването артрит, ако искате да прочетете направо за домашните начини за лечение можете да го направите малко по надолу в статията.

Изразът "артрит( arthritis )" означава "възпаление на ставите". Той е сбор от две гръцки думи: "athron", което означава - стави, и "itis" -  възпаление. Артритът най-често е хронично заболяване. 
  
Артритът се среща в различни форми, като най-честите са остеоартрит и ревматоиден артрит. Остеоартритът е дегенеративно заболяване, което обичайно се среща в по-напреднала възрастова група. Ревматоидният артрит е тежко заболяване, което засяга не само ставите на пръстите на ръцете, китките, бедрата, коленете, и краката, но също и мускулите, сухожилията и други тъкани на тялото.
Основните симптоми на остеоартрит са болка и твърдост в ставите. Болката често се увеличава след физическа работа. Ревматоидният артрит често се развива постепенно в продължение на няколко месеца, с постоянна болка и скованост в една или повече от ставите. В крайните стадии на заболяването цялото тяло е засегнато. Симптомите се изразяват в анемия, колит, запек, деформирани ръцете и крака
.

Същност на артритът.

Структурни промени в ставните хрущяли в съвместната
Артрозата (остеоартрит) се появява от настъпили структурни промени в ставният хрущял в ставите, често тези, които са физически натоварвани, като например - гръбначният стълб и коленете. Хормонални нарушения, физическо и емоционално напрежение.
 
Ревматоидният артрит се дължи на възпаление на синовията(?) или лигавицата на ставите. Тази форма на заболяването е съпроводена с подпухналост и в крайна сметка води до усложнения. Ситуацията може да се дължи на хормонални нарушения, физически и емоционален стрес, инфекция, силен страх, шок и нараняване. 

Генетика
Семейната генетична предразположеност също може да бъде причина за появата на това заболяване .

 Домашни лечебни средства за Артрит.

Лечение с помощта на картофен сок:
 

Сокът от сурови картофи се счита за един от най-добрите методи за натурално(домашно,природно) лечение на ревматични и артритни проблеми. Той се използва в народната медицина в продължение на векове. Традиционната техника за приготвяне на сок от картоф е да се нарежат средно големи картофи на тънки филийки, без да белите кожата, и да се сложат парчетата за една нощ в голяма чаша(или друг съд) напълнена със студена вода. Водата трябва да се пие сутрин на празен стомах .
 
Една чаша сок, извлечен от всякакви зелени листни зеленчуци които намерите, смесен със сок от моркови, целина и червено цвекло, тези сокове са един от най-добрият метод за лечение на артрит. Алкалното действие на суровите сокове разтваря натрупаните отлагания около ставите и в околните тъкани. Чаша прясно изцеден сок от ананас има невероятно силен ефект, тъй като ензимът бромелаин(бромелин) съдържащ се в него намалява подуването и възпалението при остеоартрит и ревматоиден артрит.

Лечение на артрит чрез сусам.
 

Чаена лъжичка черен сусам, поставен във четвърт чаша вода и съхраняван за една нощ, е установено, че е ефикасен за предотвратяване на чести болки в ставите. Водата, в която се накисват семената трябва да бъде консумирана заедно със семената сутрин на гладно.  

Артрит лечение с помощта на мед.
 

Питейна вода държана една нощ във меден съд акумулира следи от медта на този съд, като се счита , че медта е много важна за изграждането на мускулната система. Меден пръстен или гривна се носи по същата причина.
  
Лечение на артрит с калций.
 

Изследвания са показали, че калцият може да помогне за лекуването на артрит. Множество пациенти са открили, че са подобрили или дори напълно са излекували артритното си състояние, след като са използвали калций като добавка, най-често това са случаи на начална форма на заболяване от артрит. Този минерал трябва да се взема под формата на калциев лактат. Две чаени лъжици от калциевият лактат,( всяка чаена лъжичка с 400 мг лесно усвояващ се калций), може да се приема три пъти на ден с вода, преди ядене в продължение на най-малко четири месеца. 

Лечение чрез чесън.
  
Чесънът е успешно използвано като допълнително средство за защита и лечение от артрит. Той съдържа противовъзпалителни съставки, което е съществено за полезното действие при лечението на това заболяване. Чесънът може да се взема суров или варен, според предпочитанията.  

Лечение чрез Банани.
  
Бананите, които са богат източник на витамин В6, се оказаха полезни при лечение на артрит. Режим на хранене с банани, дори само за три-четири дни, се препоръчва при лечение на това състояние. Пациентът може да яде осем или девет банана дневно през този период и нищо друго. 

Лечение със зелен лимон.
 

Зеленият лимон също е полезен като домашен лек за артрит. Лимонената киселина във зеленият лимон е разтворител на пикочната киселина, която е главната причина за някои видове артрит. Сокът на един зелен лимон , разреден с вода, може да се приема веднъж на ден, ако е възможно сутрин на гладно. 

Лечение с люцерна.
 

Чай от билката люцерна и особено от семената му, дава полезни резултати при лечение на артрит. Една чаена лъжичка от семената на люцерната могат да бъдат добавени към една чаша вода. Три до четири чаши от този чай трябва да се приема ежедневно за лечение на артрит най-малко две седмици.  

Лечение с помощта на супа от папуда.
 

Тази супа трябва да се приготвя чрез смесване на една супена лъжица от папуда в чаша с вода, с две смачкани скилидки чесън и се вари. Трябва да се приема два пъти на ден.

Лечение чрез рициново масло.
 
Лечението с рициново масло е доказано лечебно средство при артрит. Процесът на лечение е да се кипнат две супени лъжици рициново масло върху печка. Маслото трябва след това да се излее в чаша пресен портокалов сок и се приема преди закуска всеки ден до пълно излекуване.  Пациентите се съветват да го приемат в продължение на три седмици, спира се за още три седмици и след това се приема отново за още три седмици. От съществено значение, е че пациентът трябва да има алкална диета, докато използва на тази форма на лечение, в противен случай действието на лечението ще е нулево. 

 Лечение с кокос или синапено масло
 

Топло кокосово масло или синапено масло, смесено с две или три части камфор, трябва да се масажира върху твърдите или болни места в ставите. Те ще засилят кръвоснабдяването, и ще намалят възпалението и сковаността чрез умерената топлина, произведена като масажирате мястото.

Още няколко домашни лека за артрит.
 

- Смесете две супени лъжици лимонов сок и чаена лъжичка мед в чаша топла вода и го вземайте два пъти дневно за лечение на артрит.
- Яжте половин чаена лъжичка guggulu(
Commiphora wightii ) два пъти дневно след хранене смесена с топла вода, guggulu (това е билка) е много полезна при лечението на артрит.
- Направете паста от 1 чаена лъжичка червени люти чушки и пресен джинджифил в половин чаша сусамово масло и ги смесете. Внимателно разтривайте тази паста върху болезнените стави.
- Смесете половин чаена лъжичка канела на прах със една супена лъжица мед и го приемайте всяка сутрин на празен стомах. Повтаряйте това всекидневно в продължение на един месец. 

Хранене при артрит. 

Консумирайте плодове и зеленчуци под формата на салати.
Пациентите трябва да бъдат хранени така, че да се създаде алкалност в кръвта. Храненето трябва да включва плодове и зеленчуци под формата на салати, и най-малко два варени зеленчука. В отделни случаи, би било желателно да се приемат сурови зеленчукови сокове три пъти на ден, за около седмица. Хранене само със сок се прави на интервали от всеки два месеца за по няколко дни.

Допълнителни съвети.
 

Тялото трябва да се пази топло през цялото време. Ставите не трябва да бъде пристягани силно защото това ограничава движението и пречи на свободното движение на кръвта.
Почивайте си, във добре проветрени(т.е. да има свеж въздух) помещения.



Етикети/ключови думи: ,

Вашият коментар:..

6 коментара

  1. Търся най-добрият лек за имунната система,който знае нещо сериозно моля обадете се. А това което сте сложили са чудесни рецепти благодаря най-сърдечно,браво!

  2. Сок от бъз,прополис,сок от черна ряпа

  3. Сок от бъз,прополис,сок от черна ряпа

  4. Анонимен :

    Статията е изключително полезна!
    От личен опит към домашните лечебни средства за артрит бих добавила изпозването на масло от ему. Още след второто мазане, болката се облекчава и подуването намалява. Високото съдържание на мастни киселини на маслото от ему способства за противовъзпалителния процес, което води и до успокоение на артритната болка.

  5. mimi :

    имам болки в краката и също много неща опитах и дори операция си правих – всичко се върна обратно.Този крем ми помогна много- мажа дебел слой и замотавам с бинт, за да не попие в дрехите. Разликата се вижда веднага! Сега поне коленете не отичат и не болят https://bit.ly/2qaijq3

  6. Може ли името на крема