Домашно лекуване на болки в зъбите.

Зъбоболът може да бъде непоносим на моменти. Той почти винаги е в резултат на сериозни проблеми, като гниене на кътниците, инфекция на венците или дори в резултат на парче храна, заседнало между зъбите. Какъвто и да е проблемът, изброените по-долу средства са много подходящи за контролиране на болката, докато вашият стоматолог реши проблемът който имате.

 Ето и средства с които ще облекчите болката в зъбите:


Солена вода.

Вземете чаша със студена вода и добавете няколко лъжици сол в нея. Направете гаргара в продължение на няколко минути. Това незабавно ще облекчи болката и действието на този метод ще продължи около час. Можете да продължите да правите това на всеки час или два, за да облекчите болката за по-дълго време, докато се намери трайно решение на вашият зъбобол.
Облекчение чрез ледени кубчета
Вземете няколко кубчета лед и ги притиснете към засегнатите от болка места са в устата си. Те ще се стопят много бързо, така че пригответе поне 3 или 4 кубчета за да са ви под ръка . Това би трябвало да “замрази” и притъпи болката за няколко часа и може да се повтаря често, ако сметнете за добре.


БейБери (bayberry) за облекчение.

Екстракт от кората на
bayberry във формата на паста може да бъде много полезно средство против зъбобол. Нанесете пастата примесена заедно с оцет върху засегнатите зъби, така ще облекчите болката веднага.

Облекчаване с Лук

Нарежете малки парчета лук и ги сложете в чиния. Непрекъснато притискайте по едно от парчетата лук към засегнатите зъби. Антибактериалните свойства на съставките на лука, ще помогнат за премахването на микробите и намаляването на болката. Продължавайте да правите това за толкова дълго колкото желаете.


Паста за зъби с флуор.

Четкайте внимателно с паста за зъби богата на флуор върху засегнатите зъби. Доказано е, че това средство прави чудеса за хора с тежък зъбобол. Отново, това може да се повтаря за толкова дълго, колкото е необходимо. Такава паста може дори да ви спести малко средства за скъпо избелване на зъбите поради много добрите почистващи и избелващи свойства .


Ванилия

Вземете памучен тампон и потопете малко от него в разтвор на ванилия и го нанесете върху зъба си. Много хора съобщават че болката изчезва в продължение на часове.


Карамфил 

Поставете и потъркайте болният зъб със листата или цветовете на карамфил. Това трябва да  намали болката малко. Карамфилът може да бъде поставен също и върху гниещи зъби. Освен това, карамфилово масло може да се използва по същият начин със същият ефект.


Екстракт от лимон.

Това е почти същото, както горният метод. Вземете един лимон, нарежете го на половина и изстискайте сокът  върху болният  зъб. Този метод направи чудеса първият път облекчавайки вашият зъбобол. Но трябва да знаете че ефектът от лимоновият сок ще намалява със всяко следващо прилагане, защото зъбите ви ще привикнат към него.


Картофи против зъбобол.

Това е спорно, но много хора са започнали да наблюдават добри ефекти от прилагането на  парчета
картоф директно върху болният зъб за около 15 минути. Опитайте този метод и може да облекчи болките.

Чаени торбички.

Загрейте една неизползвана чаена торбичка и я поставете върху зъбът си. Успокояващите свойства на листата ще помогнат за намаляване на болката за най-малко 3 часа. Това е идеалното средство за тези, които искат незабавно лечение, и също ще помогне за по спокоен сън без болки.

Comments

2 responses to “Домашно лекуване на болки в зъбите.”

  1. Анонимен Avatar
    Анонимен

    чудо е карамфилът, чудо, като обезболяващо, вероятно 1000 пъти по силно от аналгина. освен това карамфилът бил антисептик, антибиотик, антивирусен и противогъбичен, причината за лоши зъби са липса на цинк и витамин це, а високи дози 100-500мг ниацин са силен антибиотик и изчистващ тъканите.

  2. Анонимен Avatar
    Анонимен

    след 500 мг от Now Foods , такъв Flush efeкt изпитах , че на финала получих фациалис !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *