Вода и водна диета.

Автор: INLOGEDNS | 4/15/2011 10:02:00 сл.об. | 0 коментара
В действителност, съвременният човек приема твърде малко течности. Кафе, чай, алкохол - те не насищат тялото с течности , а тъкмо обратното,те допринасят за дехидратацията на нашият организъм. 
Например, има  теория, че много от съвременните болести могат да бъдат излекувани, ако  увеличим консумацията на чиста вода на 1,5 - 2 литра на ден. 
 Алергии, астма, лошо храносмилане, главоболие, хронична умора, наддаване на тегло - това е резултат от недостигът на вода, а той от своя страна води до затлачване (задръстване) на нашите клетки със отпадни и вредни вещества. 
Освен това, когато тялото ни изпитва недостиг на вода, ние се чувстваме гладни, тъй като голяма част от течностите идват от храната. И вместо да изпием чаша вода, започваме да ядем, и така често се появява проблемът с наднорменото тегло. 
Опитайте се да пиете повече вода, и ще почувствате как тялото ви ще иска да пие все повече и повече. 
Но, за съжаление, темпото на съвременният живот е такова, че сигналите за жажда често се потискат от мозъка ни и така ние през цялото време сме жертва на скрита дехидратация.

Затова е наистина много важно да приемате възможно повече течности, за предпочитане вода, така ще се предпазите от много здравословни проблеми и болести.Вашият коментар:..

0 коментара