Кокосова вода – жива вода.

Кокосовото мляко (кокосова вода) е естествена течност подобна на физиологичен разтвор (има същото съдържание на соли и захари като това във човешкото тяло) способна да подсили значително имунната система чрез високото си съдържание на витамини и хранителни вещества. Тази изключително  здравословна напитка има свойствата на електролит заради съдържанието си на калий, калций и магнезий.  Кокосовата вода е жива вода!

Когато кокосовите орехи узреят, водата вътре се втвърдява и образува бялото месо на кокосовият орех. Кокосовата вода е течността от младите неузрели кокосови орехи, преди да започне този процес. От векове жителите на тропическите региони използват за пиене кокосовата вода, за да засилят имунната си система и да получат жизненост.
Тази богата на хранителни вещества напитка включва органични съединения с полезни растежни свойства, които могат драстично да подобрят вашето здраве. Кокосовото мляко(кокосова вода) съдържа витамини, които помагат за неутрализиране на умората и хлоридите, също съдържа и цитокинини, и лауринова киселина. То не съдържа никакви вредни химични вещества, затова е безопасно да се дава на деца и бебета. Някои бременни жени предпочитат кокосовата вода като естествено средство за  облекчаване на храносмилателни проблеми по време на бременността. Лауриновата киселина в кокосовото мляко е същото като в майчиното мляко и кравето мляко. 

Редовната консумация на кокосово мляко води до естествено подобряване на имунитета, засилва се метаболизма, намалява лошият холестерол, и пречиства цялостно организма. В допълнение пиенето на кокосова вода може да помогне за регулиране на чревната функция, коeто е известно че донася безброй ползи за здравето, включително свеж цвят на кожата и по-добър цялостен вид. Mонолауринът съдържащ се в кокосовото мляко, действа като антивирусен моноглицерид и е в състояние да убие голямо разнообразие от вируси и бактерии в организма. 
 
Кокосовата вода хидратира и съживява. 

В много страни от третия свят, тази течност е използвана като кръвна плазма, това е метод известен като “Coconut IV”. Ранени войници във множество войните са били връщани към живот и спасявани чрез използване на кокосова вода най-вече като заместител на кръвната плазма, вливана направо от кокосовият орех. Хранителните вещества и хидратацията предоставени от кокосовата вода симулира и допълва кръвната плазма(самата кокосова вода има подобни на кръвната плазма свойства и състав), която представлява 55% от човешката кръв. Като физиологичен и природен електролит кокосовата вода като напитка е чудесна алтернатива на подсладените енергийни напитки. Изобилието на калций в тази напитка спомага  за безхолестеролен енергиен  тласък и подсилване след тренировки. Кокосовата вода има по-малко калории и натрий в сравнение с повечето безалкохолни напитки и сокове продавани в магазините. 

Кокосовата вода е с високо съдържание на калий. Според асоциацията по клинична хипертония, хората с високо кръвно налягане често страдат от ниски нива на калий в диетата си. Пиенето на кокосова вода редовно може значително да намали рискът от хипертония. Културите по света, които използват кокосови орехи в различни форми, дали като напитка или като храна имат по-малко болести и заболявания. 

Ползи за здравето от редовното пиене на кокосова вода:

    * Естествено подсилване на имунната система
    
* Подобрява чревното здраве
    
* Увеличава метаболизмът и допринася за отслабването
    
* Регулира киселинността в организмът (нивата на .pH)
    
* Детоксикация на организма и унищожаване на вирусите
    
* Премахва умората
    
* Предотвратява хипертонията
    
* Контролира  диабетът
    
* Спомага кръвообращението
    
* Намалява рискът от рак
    
* Лекува камъни в бъбреците
    
* Успокоява стомашните болки и е ефективно средство против повръщане 


Ако човек няма достъп до млади кокосови орехи,има няколко алтернативи. Например може да се използват готови за пиене натурални органични(не натурални сокове) кокосови  напитки, които са също толкова удобни и също толкова полезни.

Въпреки че такива специални органични сокове могат да са много трудни за намиране, ако имате желание, възможност и средства със сигурност ще намерите и ще можете да се насладите на полезните качества и невероятният вкус на кокосовата вода .


Comments

2 responses to “Кокосова вода – жива вода.”

  1. Анонимен Avatar
    Анонимен

    Кокосовото мляко е значително по-различен продукт. А и бутилираната кокосова вода не може дори да се доближи до консумираната директно от кокосовия орех.

  2. Анонимен Avatar
    Анонимен

    Аз тука намерих повече информация http://www.jenskisvqt.com/zdrave/kokosova-voda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *