Начало » » » » » Чесънът предпазва от сърдечни болести и рак.

Чесънът предпазва от сърдечни болести и рак.

Автор: INLOGEDNS | 3/01/2011 11:36:00 пр.об. | 0 коментара
Многобройни клинични проучвания са изследвали ролята и ползите от чесънът  в борбата с сърдечно-съдови заболявания. Много от тези  проучвания показват предимствата на чесънът за превенция на болестите на сърцето: в частност, намаляване на общият холестерол, LDL холестерол (лошия холестерол) и триглицеридите. Няколко други проучвания също са изследвали ползите от употребата на чесън за предотвратяването на натрупване на тромбоцити и тромбоза (образуването на плаки в кръвта). Друго проучване показва, че  екстрактът от чесън понижава високото кръвно налягане. Повечето от тези изследвания са проведени в сравнително кратки срокове, затова не се знае дали положителните ефекти на чесънът ще продължат повече от 3 месеца ако се използва продължително. Имайте предвид също, че има няколко проучвания, които показват противоречиви резултати, но това зависи от начинът на провеждане на тези проучвания.
 
Колко чесън?

Американската диетична асоциация препоръчва:  за да се получат потенциалните ползи за здравето от чесънът, човек трябва да консумира 600 - 900mg (около 1 прясна скилидка) на ден.
 
Други предимства на чесънът

Някои проучвания разглеждат потенциалните ползи от използването на чесън в превенцията на рака. Те са установили че чесънът потиска развитието и прогресирането на рака на гърдата, на дебелото черво, стомаха, хранопровода, на простатата и рак на кожата ,тестовете са проведени и върху животни.Етикети/ключови думи: , , ,

Вашият коментар:..

0 коментара