Начало » » » » » » » » Дископатия и болки в кръста - лечение с народна медицина.

Дископатия и болки в кръста - лечение с народна медицина.

Автор: INLOGEDNS | 12/08/2012 01:13:00 пр.об. | 8 коментара
Терминът "дископатия" или дискова херния означава заболяване, което засяга междупрешленните дискове и се появява, когато дисковете на гръбначният стълб са леко или силно комппесирани(от прекомерен натиск) или имат намалена дебелина.

Рецептите за лечение на дископатия са дадени по надолу в статията.

Прекомерното напрежение и продължителните неестествени и неудобни пози водят до непрекъснати компресии на гръбначния стълб, което в резултат води до намаляване на водното съдържание на влакнестите пръстени с последващо намаляване на дебелината им.

Като цяло, няма причина за тревога, освен ако при диагностичното изследване се открият форми на дискови хернии или значително намаляване на дебелината на гръбначните дискове.
Пулпозните ядра между прешлените се рехидратират по време на почивка(сън) през нощта и увеличават своята дебелина. Ако обаче, напрежението върху гръбначният стълб е прекомерно и се повтаря прекалено често без достатъчна почивка и възстановяване, гръбначните дискове се подлагат на бърз процес на стареене и разрушаване, което води до дископатия.

В този случай, редовното извършване на превантивни постурални упражнения (вижте някои упражнения на изображенията дадени отдолу) могат да помогнат за предотвратяване и лечение на проблемът с дископатията. (Изпълнявайте упражненията внимателно и отговорно, при тежки случаи на гръбначни заболявания не е препоръчително да се правят такива упражнения).
                                    
                                                   Щракнете върху картинките за да видите по голям размер.
img: myback.eu  
Упражнение за гръбначния стълб
Сгънете колене към гърдите си, като ги придържате с ръце, за да разпънете гръбначният стълб. Повторете 10 пъти.
img: myback.eu 
Правилно разтягане на гръбначния стълб
Сгънете дясното коляно към гърдите си, оставяйки левият крак изпънат хоризонтално на пода. След това повторете с другия крак.
img: josefherm.blogspot.com
Упражнения за правилна стойка и повишаване на тонусът на гръбначният стълб

Ето няколко рецепти от народната медицина за лекуване и облекчаване на дископатия и проблеми с кръста.

Първа рецепта  за болки в кръста и схванатост.

Смачква се до омекотяване лист от прясна зелка и се намазва с 1 супена лъжица несолена свинска мас. След това обилно се поръсва със захар и се слага на болното място. Превързва се с вълнен шал и така престоява няколко часа. Най-добре е компреса да се прави вечер. 

Втора рецепта за дископатия, която е лесна за изпълнение. Лягате по корем, като преди това сте си набавили 1 сноп коприва. Ваш приятел или близък ви шиба на болното място с копривата. Ще се появят обриви, но няма страшно, защото бързо ще отминат. Първите няколко удара ще ви боли и сърби, но после няма да чувствате нищо. Само с една процедура ще забравите за дископатията. Прави се няколко пъти през 2-3 дни.

Трета рецепта за дископатия и болки в кръста.

Вземат се слънчогледови пити и то преди да са прецъфтели, и се нарязват на кубчета. След това се пълнят в буркани чрез натискане до горе и се пълнят бурканите с ракия. Запечатва се и се държи на слънце 20 дни. Болното място се намазва с натриване докато течността попие. Тази рецепта е много ефикасна. 

Четвърта рецепта 

Смесват се 40 мл силна гроздова ракия, 2 разбити жълтъка от яйце и 1 чаена лъжица счукана и пресята стара турска керемида. Тази смес се нанася на вълнен плат. Слага се на кръста вечер. Държи се до сутринта. Трябва обаче да се спи на твърдо легло и процедурата се повтаря до пълно излекуване.

Пета рецепта

 Всяка сутрин на гладно и вечер преди лягане се пие по 1 с.л. вода с разтворено в нея количество колкото грахово зърно от билката мумийо. Със същата доза плюс половин с.л. 95-процентов спирт се натрива болното място в продължение на 5-10 мин.

Това продължава 25 дни. След 10 дни почивка отново се прави сеанс от 25 дни. При нужда се прави и трети сеанс.

Шеста рецепта

Счукват се 4 глави чесън и се разбъркват с 3-4 с.л. пепел от лозови пръчки и 2 равни с.л. свинска мас. Болното място се намазва съвсем леко със свинска мас, сместа се слага в марля и се налага. Отгоре се слага парче найлон за да покрие лапата и се завива с вълнен шал. Да не се държи повече от два часа. Прави се три вечери поред винаги с прясно приготвена лапа. Ако има нужда, след 2 седмици се повтаря.



Вашият коментар:..

8 коментара

  1. Масажът и упражненията раздвижват кръвта и подобряват кръвообръщението, но не може да възстановят увредените прешлени. Знам какво е - и аз съм била прикована към леглото. Докато не си набавих на тялото нужните му минерали, витамини и ненаситени мастни киселини, не се оправих. Това е бавен процес, защото клетките на скелета (костите ) се възстановяват в рамките на 6 мес - 1 година. До момента, до който не набавим това, от което тялото ни има нужда, няма да може да се изградят засегнатите кости и когато те са увредени, прещипват и нервите, които са в съседство. Затова е много болезнено. Просто трябва да набавим градивния материал , за да се възстанови цялостта на хрущяла и прешлените. Човешкото тяло има свойството да се самовъзстановява и саморегулира, стига да му създадем благоприятните условия за това.
    Ето продуктите, за които ви говоря - спирулина, сок от нони и херициум. http://kafeganoderma.wordpress.com/statii/
    За разлика от продуктите за мазане, при които има временен ефект, тук резулатата е траен.

  2. Анонимен :

    Опитайте с това е най честата причина за дископатия и болки в гърба е от неправилно седене на стол или автомобилна седалка
    http://stelki.ladysecret.eu/oblegalka.htm

  3. i kakvo imali faida ot tova i az sim mn zle bolkata sleze na levia mi krak bolkata e ot kolyanoto na dolu i dupeyo kajete nyakoya recepta mn indjeksii no vremeno ili vremeto v francia e vlajno ot tovali v momenta sim v francia v bg ne me boli tolkova no tuk nemoga da spa ot bolki

  4. Интересно ми е защо след 3 влизания в болница св.ИВАН РИЛСКИ- София и след 3 изследвания и лежане на системи завеждащият отделение по нерво- хирургия професор ШОТЕКОВ и неговият прекрасен екип ми обясниха че при мен прешлена вродено е по- малък и че това ми е дадено от Господ и че те няма какво да направят освен да ме посъветват да не седя на климатик,течения и да не вдигам тежко и всичко ще си е ОК което всъщност е и така когато слушкам .Та това с упражненията горе долу съм съгласен но се чудя как има хора дето пишат за разни лекарства велики неща - СТИГА с платените Интернет коментари засрамете се и спрете да рекламирате че Еди кое си ще помогне НЕ , то може единствено и само да облекчи временно състоянието на човек но не и да го излекува и давам пример след първият си престой в болницата една седмица на системи и куп лекарства подобрение имаше но не на 100 ℅ процента от там реших и отидох на гости при мой съученик в БУРГАС който ме заведе в една тиня в морските им солници след 4 дена с по 2 часа киснене в тинята всичко изчезна до следващият път само след 3 месеца когато пак реших да вдигам тежко .Така че пазене му е майката и проблеми няма а вълшебните лекарства дето могат да увредят други органи докато се пият да си ги пият тези дето ги предлагат !

  5. Диагнозата беше поставена още при първото влизане другите ми две влизания са просто защото на моменти прекалявам тоез не се пазя !

  6. Диагнозата беше поставена още при първото влизане другите ми две влизания са просто защото на моменти прекалявам тоез не се пазя !

  7. ivan :

    Аз бях много зле всички снимки, скенер показаха че сам за операциа, опитах различни методи но нищо не помогна и се оперирах, всичко мина добре и си продалжавам да работя в строителството вече 6,7 години след операцията.

  8. Huremiq :

    Иди в Америка там са 50 щата все , ще намериш благоприятно място за твоите болежки .