Начало » » » » » Пудинг с ябълки.

Пудинг с ябълки.

Автор: INLOGEDNS | 9/20/2011 09:35:00 сл.об. | 0 коментара
Продукти за 1 доза: 1 ч, ч. пудра захар, 4 яйца, 11/2 ч. ч. стрити бисквити, 1 к. ч. прясно мляко, 1/2 ч. ч. растително масло (или разтопено прясно масло), 4 ябълки, 1 с. л. стафиди, 2 с. л. счукани орехови ядки, настърганата кора и сокът от 1/2 лимон, 1 ч. л. канела, 6 с. л. кристална захар за карамела.

В съда, в който ще се пече пудингът.се загрява на сухо до светлокафяво оцветяване кристалната захар и с получения карамел се обливат стените на съда.


Обелените и почистени ябълки се настъргват и леко се изстискват, след което се смесват със стафидите, ореховите ядки, канел ата, кората и сока на лимона.

Жълтъците се разбиват с пудрата захар до побеляване и към тях при непрекъснато разбъркване се прибавя последователно по малко от бисквитите и от млякото, а след това — мазнината и ябълките. Накрая внимателно се примесват разбитите на твърд сняг белтъци. Сместа се изсипва в облетия с карамела съд и се пече 10 минути в силно загрята фурна (220—250°С), а след това при умерена температура (180—200°С) още 30 минути. Като поизсти-не, пудингът се обръща в подходящ съд и се порционира.



Етикети/ключови думи: , , ,

Вашият коментар:..

0 коментара