Артрит - лечение с народна медицина.

Автор: INLOGEDNS | 7/23/2011 09:12:00 сл.об. | 0 коментара
коприва
Рецепта на Петър Дънов

Лечение на артрит с помощта на 3 съставки: ябълков оцет, сол и етилов алкохол. Смесват се трите съставки и се омесват с брашно, за да станат като тесто. След това се разстила като мекица и с него се превързва възпалената става. Постепенно ставата престава да боли, а след 10 процедури болките отшумяват напълно. 

1. Три пъти дневно преди хранене се пие по една чаша 100 мл сок от моркови и целина. 
*** 

2. Ревматоидният артрит да се лекува с тамян. При болки изпивате 1 ч.л. чист медицински тамян, като след това болките спират. Тамянът е отлично средство при всички ставни болки, а също така и срещу остеопороза
*** 

3. Поставят се на ставите затоплени дъбови листа - болката бързо отминава. Заедно с това се пие отбра от коприва, брезови листа и плодове от шипка. Смесват се в еднакви пропорции. Освен дъбови листа може да се използват и върбови кори. 
*** 

4. Сварява се в два литра вода едно стебло от билката слез. Към тоба се добавят дбе шепи трици и една чаша свинска мас. След като сместа изстине и се разбърка добре, намазва се на парче памучен плат и се слага на болното място. След това върху него се увива найлон и се завързва с бинт. Така престоява цяла нощ. На сутринта подутините и болките ги няма. 
*** 

5. Смесват се равни части стръкове от пача трева и полски хвощ, листа от мечо грозде, цветчета от метличина, царевична коса, брезови пъпки и бобови шушулки. Една лъжица от сместа се залива с една чаша вряла бода, държи се на вряща водна баня 10 мин, оставя се да кисне 30 мин и се прецежда. Пие се по половин чаша четири-nem пъти дневно 30 мин преди ядене. Същата рецепта е подходяща и при подагра. 
*** 

6. Два дафинови листа се начупват на ситно и врят 10 мин в 300 мл вода. След това съдът се похлупва и се оставя два часа. Пие се по 1 кафена чаша 3 пъти на ден 30 мин преди ядене. Процедурата продължава две седмици, почива се 10 дни и при необходимост се повтаря. 
*** 

7. Изгарят се сухи лозови пръчки. Взема се пепелта и се смесва със свинска мас (несолена). С тази смес се мажат засегнатите от артрита части. След едномесечно прилагане болките ще изчезна напълно. 
***

8. В силна домашна ракия се слагат начукани диви кестени. Сместа престоява 3 дни. С тази течност се мажат засегнатите от артрита места. 

*** 
9. Едно пакетче сяра за външна употреба и едно бурканче мед се смесват и разбъркват, докато се образува смес, гъста като крем. Болното място се маже чрез втриване и се увива. Ако артритът е на ръцете, се ползват стари ръкавици. Прави се вечер и се повтаря 10 пъти. 
източник: lekar.bg



Вашият коментар:..

0 коментара