Начало » » » » Алое вера - чудо от природата.

Алое вера - чудо от природата.

Автор: INLOGEDNS | 7/05/2011 11:32:00 сл.об. | 0 коментара
Алое вера
Алое вера и неговите полезни свойства: 

Алое вера е растение с късо стъбло, което достига на височина до 80-100 cm. Листата му са плътни и месести с назъбени краища. Често наричано чудо растение,  лечебните свойства на алое са известни от векове. Алое вера е известно, че има анти-бактериални и анти-гъбични свойства. Въпреки някои противоречиви становища, предварителни изследвания показват, че екстракти от алое са полезни при лечение на изгаряния, язви и различни кожни инфекции.

Алое Вера е около 95% вода. Останалата част съдържа активни съставки, включително етерично масло, аминокиселини, минерали, витамини, ензими и гликопротеини.

Докато суровото необработено растение е най-доброто и полезно за използване, има много  разнообразни хапчета, кремове и гелове, които обещават качествата на суровото алое

За съжаление, алое индустрията до голяма степен е нерегулирана, затова проверявайте съдържанието на продукта старателно преди покупката.

Ползи за здравето от алое вера:

Лекува ефективно стомашно-чревни нарушения: Смята се, че приемът на сок от алое вера помага за поддържане на здравето на храносмилателният тракт. Известно е, че успокоява храносмилателните проблеми като запек и синдром на раздразнените черва. Той съдържа противовъзпалителни мастни киселини, които са полезни за стомаха, тънките черва и дебелото черво. Смята се, че неутрализира храносмилателните сокове и така се предотвратява появата на киселини. Растението също помага за прочистване на храносмилателния тракт чрез упражняване на успокояващ и балансиращ ефект.

Помага при детоксикация: сокът от Алое има естествени детоксикиращи свойства, които прочистват храносмилателната и кръвоносната система. Това спомага за циркулацията на кръвта и за по-висок процент на усвояване на хранителните вещества от храната.

Има свойства против стареене: гелът от алое е известен със своето действие против бръчки. Алоето прониква дълбоко в слоевете на кожата, хидратира, подхранва и регенерира клетките, което има потенциал да забави появата на бръчки.

Зарастване на рани: Прилагането на гел от алое вера е известно, че е ефективен метод  за лечение на рани.

Лекува пъпки: Това свойство на растението не е докрай проучено, но мнозина предлагат прилагането на гел от алое за лечение на пъпки. Алое има анти-бактериални свойства, които могат да помогнат за унищожаване на бактериите по кожата и лечението на акне.

Изтрива петна и белези: Много вярват в способността на алое вера да премахва петна и белези. Ако разполагате с растението, изстискайте листото му и приложете изтеклият гел върху засегнатото място и го оставете за една нощ. Можете да опитате да използвате продукт от алое вера или гел ако не разполагате с растението.

Кога не се използва алое вера: 

Избягвайте алое продукти, при бременност, кърмене или менструация, тъй като това може да предизвика контракции на матката.



Етикети/ключови думи: , ,

Вашият коментар:..

0 коментара