Начало » » » » Боли ви глава! Хапнете лимон.

Боли ви глава! Хапнете лимон.

Автор: INLOGEDNS | 7/24/2011 12:04:00 пр.об. | 0 коментара
Лимоните са сред най-полезните цитрусови плодове. В него се съдържат големи количества витамини – като започнем от витамин С и В, още минерали – калций, магнезийй, фосфор, и рибофлавин. Лимоните набавят на организма и протеини и въглехидрати. 

Доказано е, че консумацията на плода облекчава симптомите на главоболие и лека депресия, освежавайки тялото и повдигайки духа. 

В най-голяма степен това се дължи на флавоноидите, които лимонът съдържа. Те се отличават още с антиоксидантно и противораково действие, стимулират кръвообръщението в мозъка и подобряват концентрацията. 


Съществуват редица препоръки и в посока на това, че редовната консумация на неголеми количества пресни лимони може да окаже положителен ефект върху здравосл вното състояние на пациенти, страдащи от камъни в бъбреците. 

Хората, при които са налице слаби места в сърдечно-съдовата система, добре е да консумират прясно изцеден сок от цитрусовите плодове. 

Лимоненият сок е подходящ още ори зъбобол и при различни проблеми, свързани със състоянието на кожата. Външно изцеденият цитрусов сок се прилага под формата на натривка, като няколко капчици от него се втриват в кожните участъци, в които им черни точици, лунички и дори бръчки. Прилагането на същата процедура само че на главата – втриване на няколко капчици сок в корените на косата – гарантира жизненост и обем на косата. 

За да си приготвите лек за главоболие с лимон, съществуват множество варианти. Един от най-често практикуваните е този, при които в чисто кафе – без подсладители и мляко – се поставя резенче лимон заедно с кората. След като престои няколко минутки, кафето се изпива, като заедно с него се консумират и полезните вещества от лимона. 
източник: lekar.bg



Етикети/ключови думи: , ,

Вашият коментар:..

0 коментара