Начало » » » » Лечение на раздразненото гърло в домашни условия.

Лечение на раздразненото гърло в домашни условия.

Автор: INLOGEDNS | 7/23/2011 01:34:00 сл.об. | 0 коментара
Голяма част от инфекциите, които протичат в гърлото, са предизвикани от вируси. Поради това антибиотиците невинаги са от полза. Все пак преди да пристъпите към домашно лечение на раздразнено гърло добре е да се консултирате със специалист, които да потвърди или отхвърли версията, че антибиотиците няма да помогнат. След това можете да пристъпите към прилагането на изброените по-долу съвети за лечение: 

- приемът на сравнително големи количества течности е от значение за поддържането на гърлото овлажнено; 

- гърлото също има нужда от почивка, за да се справи по-лесно с неразположенията; 


- приложете гаргара. За целта стоплете чаша вода и добавете към нея една чаена лъжичка сол. Можете също датака да изберете да направите гарг ра от лайка; 

- ако болката и раздразнението са големи, вземете си пастили за смучене, които се предлагат в аптечната мрежа. В крайна сметка, и един обикновен бонбон за смучене ще помогне за намаляване на дразненето; 

- можете да обклечите болката в гърлото, като поставите затоплящ компрес. Той може да бъде приготвен по старата народна рецепта с черен пипер, поставен върху марля, като компресът не трябва да стои повече от 2 часа, за да не възпали кожата. В същото време, компресът със сол или лайка можете да държите на гърлото си за неограничен период от време. 

- Инхалациите са съществена част от домашното лечение.
За целта съд с широка горна част се поставя на печката, докато заври, след което болният се навежда над него, покрил главата си с кърпа, и вдишва парата за поне 5-10 минути.Добре е инхалациите да се правят по няколко пъти на ден.
Източник: lekar.bg



Етикети/ключови думи: , ,

Вашият коментар:..

0 коментара