Депресията се лекува с билки.

Автор: INLOGEDNS | 7/23/2011 02:27:00 сл.об. | 0 коментара
Депресията е състояние, което прогресивно завладява все по-голям процент от хората в момента. Причините за появата на болестта могат да бъдат различни – от проблеми в личния живот, през дълго боледуване, до трагичен инцидент с близък човек. Често хората, които страдат от депресия, губят своята сетивност, изпадат в мрачни настроения, избягват да общуват.

По правило лечението на депресивни състояния се основава на комбинация от медикаментозни и терапевтични процедури. Съществуват обаче и алтернативни методи за облекчаване на симптомите, един от които е лечението с билки.



Употребата на билки с цел лечение на депресия се позлва със същия успех, с които и традиционните медикаменти, като основният плюс е почти пълната липса н странични ефекти.

Жълт кантарион – с успех билката потиска симптомите на депресията, без да повлиява на негативно на организма. Поради това може да се приема за дълъг период от време при случаите на умерена форма на депресия.

Овесената слама подсилва централната нервна система и също често се прилага при лечение на депресия.

Босилекът е познат като натурален тоник. Неговият прием намалява усещането за стрес и умора, които в голяма степен се смятат за основни причинители на депресията.

Карамфилът се препоръчва най-вече в случаите, в които като резултат от депресивното си състояние пациентът има проблеми със съня.

Джинджифилът може би е най-популярната билка за лечение на тревожно разстройство, тъй като се отличава със силни антидепресивни свойства.                                      
източник: lekar.bg



Вашият коментар:..

0 коментара