Начало » » » » » » » » Съвети за избор на подходящ слънцезащитен крем.

Съвети за избор на подходящ слънцезащитен крем.

Автор: INLOGEDNS | 7/13/2011 09:59:00 сл.об. | 0 коментара
жарко слънце
Винаги е препоръчително да използвате слънцезащитен крем, за да се предпазите от вредното въздействие на слънчевите лъчи, при излизане в горещите летни дни и когато сте на плаж. За да изберете подходящият слънцезащитен крем от многото марки на разположение на пазара, ето някои бързи съвети.

Изберете слънцезащитен продукт, който предлага защита не само от UVA (Ултравиолет А лъчи), но също така и  от UVB лъчи (Ултравиолет B лъчи). Авеобензонът и Парсолът са химикали, намиращи се в  такива защитни кремове, които блокират тези лъчи.
Ако искате да използвате слънцезащитен крем, докато сте във вода, например при къпане на море или в басейн, изберете слънцезащитен крем, който е устойчив на вода.
 

Потърсете слънцезащитен крем с най-малко СЗФ(слънце защитен фактор) 15. Ако имате светла кожа, трябва да използвате крем с СЗФ 30 защото по-светлата кожа изисква по-голяма защита.
Винаги проверявайте съставките на слънцезащитният крем и се уверете, че той съдържа мексорил.
 
Ако няма да сте изложени дълго на слънце или ще стоите повече на сянка в горещите слънчеви дни(дори и на сянка в такива дни слънчевото лъчение е високо и може да е опасно), можете да опитате кремове с цинков оксид или титаниев оксид.
 
Ако сте алергични към подобни продукти, можете да използвате хипоалергичен слънцезащитен крем без изкуствени добавки. За да проверите плажното масло направете малък тест, като капнете малко върху кожата си, и ще видите, че той не причинява алергична реакция.
Уверете се, че слънцезащитните продукти са маркирани или имат върху етикета "широк спектър на защита". Това ще ви осигури защита срещу двата вида ултравиолетови лъчи(UVA и UVB лъчи).



Вашият коментар:..

0 коментара