Начало » » » » » » » » » 10 причини да пиете червено вино и ползите му за здравето.

10 причини да пиете червено вино и ползите му за здравето.

Автор: INLOGEDNS | 7/06/2011 01:15:00 сл.об. | 0 коментара
Червено вино-розе
Не всеки избира да пие алкохол, но за тези, които го правят ще бъде мъдър избор , ако изберат червеното вино. Всяка година се правят изследвания върху ползите за здравето от червеното вино. Виното винаги е било основно допълнение в човешкото хранене. Всъщност, учените са документирали червеното вино още през 5400 г. пр. Хр

Ето десет причини да пиете червено вино (в умерени количества разбира се!)

Сън.

Ново изследване показва, че червеното вино, особено Каберне Совиньон, Кианти, и Мерло, съдържа мелатонин. Мелатонинът регулира вътрешният часовник на тялото, така че пиенето на чаша червено вино преди лягане може да ви помогне да заспите. Мелатонинът е и антиоксидант, което означава, че също действа превантивно против стареенето и ракът.

Дълголетие.

 Съединението в червеното вино наричано ресвератрол е доказано, че увеличава  продължителността на живота при опитни животни.

Здравето на мозъка.
 
 За ресвератролът е доказано, че предпазва от болестта на Алцхаймер и деменция.

Здраво сърце.
 
Червеното вино е доказано, че намалява рискът от сърдечни и сърдечно-съдови заболявания, благодарение на ресвератрола и други антиоксиданти, които съдържа.

Рак на белият дроб.

 Изследователи от университета на Сантяго де Компостела в Испания установиха, че всяка чаша червено вино на ден намалява рискът от рак на белите дробове с 13%.

Рак на простатата.
 
 Четири или повече чаши червено вино на седмица е доказано, че намаляват общия риск от рак на простатата при мъжете с 50% и риска от най-агресивните форми на рак на простатата с 60%.

Рак на гърдата.

 Умерената консумация на червено вино, намалява риска от рак на гърдата. Въпреки това, пиенето на повече от 1 или 2 алкохолни напитки на ден изглежда увеличава риска от рак на гърдата при жени, така че умереността е ключът.

Настинките.

 Изследователи в Испания установили, че хората, които пият повече от две чаши червено вино на ден имат 44% по-малко настинки от хората, които са въздържатели.

Възпаления.

 Доказано е, че ресвератролът има противовъзпалителни свойства, което спомага за общото физическо здраве, тъй като много  от причините за заболяванията могат да бъдат приписани на възпаленията.

Холестерол.

Установено е чрез проучвания, че   ресвератролът   спомага за намаляване на LDL холестеролът(лошият холестерол), а и друга съставка в червеното вино - сапонини, също имат понижаващи холестерола свойства.



Вашият коментар:..

0 коментара