Skip to content

Акне – ефективни домашни средсва против акне.

цветове на чаено дърво
От различните начини за лечение на акне които съществуват, някои са доказано по ефективни и работещи. Не всички процедури ще работят за всекиго, защото има различни фактори, които могат да предизвикат акне. Затова е важно да се посети  дерматолог, ако вашето акне е  в напреднала фаза.  Естествените средства изброени по-долу са универсални и естествени със силно положителен ефект.

Има много причини, възрастните да страдат от акне, но понякога причините са доста прости. Някои жени, които страдат от акне могат да се отърват от проблемите си само чрез смяна на козметичните продукти които използват(защото понякога кожата им реагира зле на химикали в продукти, които вече използват). Някои от по-евтините козметични продукти, например,  съдържат химични вещества,  за които е известно, че причиняват акне при някои хора. Ако мислите, че това може да е причината за вашето акне, заменете вашият грим с такъв съдържащ естествени съставки. Друга причина някои жени да страдат от акне са хормонални разстройства, които могат да бъдат влошени от противозачатъчните хапчета. За повечето жени, може би най-добрият начин да се излекува вашето акне е използването на естествени средства.
Важно е да пазите лицето си възможно най-чисто, независимо от средството на лечение, което използвате.

масло от чаено дърво
Маслото от чаено дърво, е един изключително ефективен начин за природно лечение на акне. Това е един много мощен противогъбичен и антибактериален продукт, и може да бъде много ефективен при премахването на акнето. Акнето често е причинено от бактерии, и маслото от чаено дърво е много ефективно в борбата с него. Трябва да използвате чист памучен тампон за  да го нанесете. Имайте предвид, че чистото масло от чаено дърво е много силно и трябва да се разрежда, иначе може да раздразни кожата. Следвайте внимателно всички инструкции за продуктите, които съдържат масло от чаено дърво. Започнете, използвайки малко количество в началото, докато кожата ви се адаптира към маслото.Съвсем скоро ще започнете да виждате резултати и акнето ще започне да изчезва.
Също много  ефективно е растението мамамелис приемано в различни форми. 

Друго силно средство за лечение на акне е чесънът. Чесънът има противовъзпалителни, анти-гъбични и анти-бактериални свойства, които го превръщат в един от най-добрите средства  срещу акне. Счукайте известно количество чесън в хаванче и го нанесете върху лицето си.

Оставя се за около пет минути, не много по-дълго, тъй като в противен случай може да предизвика дразнене. Скоро акнето ще изчезне, ако правите това всекидневно. Може също да използвате чесън и като добавка към менюто си, като това ще помогне на този процес,  и ще позволи на чесънът да работи за вас и вътрешно. Акнето е много често срещано състояние (при възрастни, както и при тийнейджърите), но това не означава, че просто трябва да страдате от него без да вземете някакви мерки. Когато страдате от тежка форма на акне, трябва да се консултирате с дерматолог, но ако не е сериозно вашето състояние, обикновено можете да го лекувате успешно със домашни средства като споменатите в тази статия, опитайте ги и резултатите няма да закъснеят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *