Домашни средства против безсъние.

Ако страдате от безсъние, не бързайте да прибягвате до употребата на хапчета за сън. По добрият избор ще е да използвате някои доказани народни средства за по здрав сън.
Учените са съставили списък с продукти, които насърчават съня и също имат положителен ефект върху качеството на съня. Тези храни отпускат напрегнатите мускули, като успокояват нервната система, стимулират производството на хормоните свързани със съня – серотонин и мелатонин.
 
Сирене. То съдържа аминокиселина, наречена триптофан, тя насърчава премахването на натрупаният стрес и нормализирането на съня. Консумацията на малко количество сирене преди лягане ще ви осигури сладки сънища.
 
Мляко. То също съдържа триптофан, също и калций, който помага на организма да абсорбира тази аминокиселина. Освен това млякото се отразява и на психиката, връщайки ви усещането за ранното детство, когато бутилката с мляко олицетворява спокойствие и комфорт. Млякото е по-добре да се пие топло.
 
Медът – отлично средство за защита при безсъние. Опитайте се да изядете няколко лъжици мед през деня – и сънят ви ще бъде здрав. Това е от особено значение за по-възрастните хора, за които сънят е проблем. Медът може да се добавя към топлото мляко.
 
Банани. Те съдържат, в допълнение към аминокиселините серотонин и мелатонин също и магнезий , който отпуска мускулите.
 
Овесена каша – източник на мелатонин за по-добър сън. Малка купичка с овесена каша за вечеря ще има върху тялото ви успокояващ ефект и ще утоли глада ви. Можете да добавите малко мед или 2 супени лъжици ленено семе, богато на омега-3 мастни киселини, които подобряват настроението.
 
Бадеми. Те съдържат триптофан и значително количество магнезий които отпускат мускулите на тялото. В допълнение, бадемите са полезни за сърцето.
 
Успокояващ чай –  той може да се приготви от лайка, липа, риган, мента, Дяволска уста(наземната част) др.

Comments

One response to “Домашни средства против безсъние.”

  1. Медицинските пиявици помагат при трудно заспиване и проблеми със съня. Сложете си няколко пиявици и ще имате незабавен резултат, след като се напият ще се чувстване по спокойни, релаксирани и предразположени за почивка. Повече на piqvici.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *