Плодови лосиони и маски за лице – рецепти.

Ето няколко лесни рецепти за приготвяне на натурални лосиони в домашни условия, които са прости и достъпни за всички.

Лосион от плодове (подхранващ и почистващ).
– Две супени лъжици ягоди, една супена лъжица малини или една супена лъжица каша от касис се изсипва в 300 грама водка. Оставя се да престои в продължение на 10 дни при стайна температура на тъмно място, след това прецедете сместа и използвайте за пречистване на нормална или мазна кожа в зависимост от видът на вашата кожа.
Водката може да се разреди преди употреба на два или шест пъти с вода. Ако имате суха кожа , е добре да не добавяте алкохол, тъй като сухата кожа не понася добре алкохол.

Лосион от плодове (почистващо действие).
Вземете една супена лъжица червено френско грозде, или една супена лъжица плодове от калина, или две супени лъжици червени боровинки и смесете с 300 грама водка. Приготвя се по същият начин.

Краставичен лосион (освежаващо почистване).
Две малки краставици, заедно с кожата се смила. Кашата се смесва с водка (300гр), престоява за кратко, прецежда се и се използва за маска или лосион.

Лосион от розови листенца са: половин чаша сушени розови листа се прибавят към 300 грама водка.
За суха кожа, същият лосион може да се приготви  по малко по-различен начин:
– 3-4 супени лъжици от суровината (цветове, венчелистчета от рози и т.н.) се  изсипва в 500 грама вода на слаб огън докато заври, в горещият разтвор се добавя една бутилка алкохол, тинктури от невен, глог, евкалипт, лимонена трева или пион (30-50 гр), разбърква се престоява 2 часа и е готово. Лосионът се съхранява в хладилник.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *